Foto: DELFI

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētāja vecākais padomnieks Māris Pūķis, skaidrojot no amata atstādinātā Ventspils mēra Aivara Lemberga reakciju uz šo lēmumu, uzsver, ka tāds ir Lemberga politiķa stils.

"Viņš vienmēr apsaukājās. Viņš arī mani ir apsaukājis," intervijā aģentūrai LETA sacīja Pūķis. Viņš uzskata, ka Lembergs šādi reaģē uz to, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) nepārzina likumus.

Tajā pat laikā Ventspilī esot vislabākā darba organizācija un pašvaldība ir vērsta uz stratēģisku interešu īstenošanu. "Varbūt izteiksmē viņš tāds asāks ir, bet darbu dara labi un muļķus netur darbā," uzskaitīja LPS pārstāvis.

Pēc viņa domām, ministra rīcība saistībā ar Lembergu politiķim varēja būt iepriecinoša, jo valsts pārstāvji visu laiku apgalvoja, ka Lembergs ir atstādināts, bet Sprūdža rīkojumā tika atzīts, ka Lembergs ir mērs, jo pie viņa vērsās kā pie pašvaldības vadītāja.

Jautāts, kāpēc LPS neatbalsta ministra rīkojumu par Lemberga atstādināšanu, bet iepriekš ir atbalstījusi vairāku citu pašvaldību vadītāju atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas, Pūķis skaidroja, ka šajos gadījumos iepriekšējo ministru rīkojumi bija pamatoti, kaut gan arī tajos gadījumos bijusi iespēja pastrīdēties par rīkojumu pamatotību.

Viņš arī neprognozē, vai pēc nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Ventspilī kaut kas mainīsies, - viss būšot atkarīgs no tā, kā iedzīvotāji novērtēs Lembergu un viņa darbības. Varot būt arī izmaiņas.

Kā ziņots, "Latvijas Vēstnesī" tika publicēts Sprūdža rīkojums par Lemberga atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildes.

Savukārt Lembergs norāda, ka Sprūdža rīkojums esot nevis par viņa atstādināšanu no amata, bet gan no amata pienākumu izpildes. Arī Ventspils domes deputāti īpaši sasauktajā ārkārtas sēdē konstatēja, ka "Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!