Foto: F64

Latvijas Radio (LR) reitingi ir labi, taču būtu jādomā par klausītāju skaita palielināšanu un iespējām rast ceļu uz jauniešu auditoriju, sacīja LR valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos ieceltā Sanita Dika-Bokmeldere.

Pašlaik Dika-Bokmeldere pilda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieces pienākumus. Viņa iecerējusi nākamnedēļ doties atvaļinājumā un pirms tam vienoties ar ministru par turpmāku rīcību. Pašlaik paredzēts, ka darbu LR viņa sāks 8. janvārī.

Dika-Bokmeldere sacīja, ka ir apturējusi darbību Nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kad pieteicās konkursam uz šo amatu. "Mans uzdevums ir profesionāli pildīt savu darbu," akcentēja jaunieceltā LR valdes locekle, komentējot iespējamas bažas par politisku ietekmi uz LR saturu. Viņa uzsvēra, ka noraida jebkādas bažas šajā jautājumā.

Viņa akcentēja, ka uz amatu kandidēja konkursa kārtībā, jo atbilda kritērijiem. Atbilstība amatam tika vērtēta vairākās kārtās, piebilda Dika-Bokmeldere. "Ja cilvēka darbošanās politikā ir sodāma lieta, tad, manuprāt, valsti sagaida drūma nākotne," viņa norādīja.

Jaunieceltā LR valdes locekle pauda, ka izdarīt spiedienu uz žurnālistu faktiski nav iespējams, jo tādā gadījumā žurnālistam ir tiesības vērsties LR valdē, Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), policijā, citos medijos, kā arī izteikties sociālajos tīklos.

Runājot par LR attīstību, Dika-Bokmeldere pauda, ka kopumā LR reitingi ir labi, klausītāju apmierinātība ar saturu arī ir laba, tāpēc radikālas pārmaiņas padomei viņa neprezentēja. Tas, par ko ir jādomā, - klausītāju skaita palielināšana, un izaicinājums ir atrast ceļu uz jauniešu auditoriju, piebilda jaunieceltā LR valdes locekle.

"LR misija ir kļūt par Latvijas mīlētāko un uzticamāko mediju, kas ir valsts demokrātijas un drošības stūrakmens," sacīja Dika-Bokmeldere.

Viņa gan uzsvēra, ka vispirms vēlas iepazīties ar LR valdi un darbiniekiem, kuru viedoklis un redzējums par turpmāko attīstību, ir ļoti nozīmīgs.

Kā ziņots, NEPLP LR valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos iecēlusi Diku-Bokmelderi. NEPLP konkursa otrajā kārtā uz LR valdes locekļa amatu programmas attīstības jautājumos no astoņiem izvirzītajiem kandidātiem intervēja piecus. Kopumā konkursā uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos pieteicās 17 pretendenti.

Konkursu uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos, ko iepriekš ieņēma no amata atbrīvotā Sigita Roķe, NEPLP izsludināja 19. oktobrī, bet pieteikumus konkursam varēja iesūtīt līdz šā gada 2.novembrim.

Jaunā LR valde, kuru veido valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu vadības jautājumos Mārīte Tukiša un pagaidu valdes loceklis Juris Gavars, darbu sāka 3.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!