Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) lūgusi ierādīt deputātam Artusam Kaimiņam citu vietu Saeimas sēžu zālē, liecina LRA frakcijas iesniegums Saeimas prezidijam.

Kaimiņš decembrī paziņoja par izstāšanos no LRA frakcijas un kļuva par neatkarīgo deputātu.

"Ņemot vērā to, ka Kaimiņš varētu traucēt Latvijas Reģionu apvienības frakcijas darbu, lūdzam Saeimas prezidiju deputātam Kaimiņam ierādīt citā Saeimas sēžu zāles daļā sēdvietu," lūdz frakcijas vadība.

Par LRA iesniegumu, ko parakstījusi LRA priekšsēdētājas vietniece Nellija Kleinberga, Saeimas prezidijs lēma pirmdien. Saeimā norādīja, ka iesniegums nodots Saeimas administrācijai.

Preses dienests skaidro, ka katra Saeimas sasaukuma sākumā frakcijas vienojas par frakciju izvietojumu Saeimas sēžu zālē un arī deputāti katras frakcijas ietvaros vienojas par savām vietām. Arī gadījumos, kad deputāts sasaukuma laikā izstājas no frakcijas sastāva un vēlas mainīt darba vietu sēžu zālē, tas tiek organizēts, deputātiem savstarpēji vienojoties un uz Saeimas administrācijai adresēta iesnieguma pamata. Gadījumos, kad par notiekošo Saeimā nav īpaša regulējuma, administrācija ievēro prezidija norādījumus.

Jau ziņots, ka 16.decembrī Kaimiņš izstājās no frakcijas, norādot dažādus iemeslus šādam lēmumam. Kaimiņš šobrīd ir vienīgais pie frakcijām nepiederošais deputāts parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!