Foto: F64

Ja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars trešdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās "izkritīs", LRA tālākajos balsojumos neatbalstīs citus kandidātus, portālam "Delfi" pastāstīja LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

"Mēs nebalsosim par pārējiem kandidātiem. Mēs neatbalstīsim pārējos kandidātus," norādīja Liepiņš, paužot pārliecību, ka Bondars ir labākais no visiem izvirzītajiem augstā amata kandidātiem.

"Pārējie kandidāti šobrīd, katrs varbūt savu apstākļu pēc, bet, mūsuprāt, nav izgājuši to kvalifikāciju, lai varētu par viņiem nobalsot," skaidroja Liepiņš, norādot, ka arī pats, ja drīkstētu piedalīties balsojumā, savā biļetenā atzīmi "par" izdarītu pretim Bondara vārdam.

Deputāts uzsvēra, ka tas, vai trešdien tiks ievēlēts jaunais Valsts prezidents, ir atkarīgs no koalīcijas, nevis opozīcijas: "Mums ir koalīcija - 61 balss. Tā kā visas iespējas viņiem to izdarīt."

Viņaprāt, gan svarīgāks ir jautājums nevis par to, kurā kārtā tiks ievēlēts prezidents, bet gan, kurš tiks ievēlēts: "Prezidentu ir nozīmīgi ievēlēt, bet šodien vai rīt... Tas jau vairs nav jautājums par to, cik ātri viņu ievēl, jautājums ir - ko mēs ievēlam."

Jau vēstīts, ka trešdien Saeimā noris Valsts prezidenta vēlēšanas. Pirmajā balsojumā augstajā amatā neviens no četriem kandidātiem netika ievēlēts, jo neguva nepieciešamo 51 deputāta balss pārsvaru.

Lielāko atbalstu pirmajā balsojumā guva Raimonds Vējonis (ZZS), aiz sevis atstājot Egilu Levitu, kuru atbalstījuši 24 deputāti, savukārt par Sergeju Dolgopolovu (S) nobalsojuši 23 deputāti, bet par Mārtiņu Bondaru (LRA) balsojuši seši deputāti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!