Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta līderi gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās jaunveidojamajā Mārupes novadā būs Mārupes novada domes priekšsēdētāja ilggadējā vietniece Līga Kadiģe un ilggadējais Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, patlaban domes deputāts Andrejs Ence, informē politiskajā spēkā.

Deputātu kandidātu sarakstā ir astoņas sievietes un 11 vīrieši. Astoņi kandidāti ir tagadējo Mārupes un Babītes novadu domju deputāti ar īsāku vai garāku deputāta pieredzi.

Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija liecina, ka kandidātu vidū ir arī bijušais Ences vietnieks Jānis Bērziņš.

"Mūsu mērķis ir sekmēt tādu novada attīstību, kas nodrošinātu cilvēkiem kvalitatīvu dzīves telpu - sakoptu vidi, drošību, sabiedriskā transporta pieejamību un brīvā laika pavadīšanas iespējas, lai radītu iespējas dzīvot atbilstoši savām vajadzībām un interesēm, mērķtiecīgi pielietojot savas zināšanas un spējas," pausts LRA priekšvēlēšanu programmā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Ence pēc 29 gadus ilga darba Babītes novada domes priekšsēdētāja amatu zaudēja 2020.gada 29.aprīlī. Vienlaikus amatu zaudējis arī viņa vietnieks Bērziņš.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā no plkst.7 līdz 20. Pirms tam trīs dienas notiks iepriekšējā balsošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!