Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA), Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna vadītā biedrība "Sabiedrība centriskai politikai" (SCP) (iepriekš - "Sabiedrība par labām pārmaiņām") un kustība "Liepājnieki" konceptuāli vienojušies par sadarbību uz 13. Saeimas vēlēšanām, informēja LRA pārstāvis Valdis Verners.

Vienošanās paredz, ka LRA sāk sadarbību ar SCP un Liepājas domes deputāta Jānis Vilnīša (LRA) vadīto kustību "Liepājnieki" panākta šodien Latvijas Reģionu apvienības Pārstāvju sapulces sēdē. Uz kopēju sadarbību tiek aicinātas arī citas politiskās organizācijas.

Ar SCP, kuru pārstāvēja Smiltēns, panākta vienošanās arī par kopīgu sadarbību 12.Saeimā, savstarpēju koordināciju, informācijas apriti un iespējām kopīgu politisko un likumdošanas iniciatīvu virzību.

Smiltēns skaidroja, ka sarunas mērķis ar LRA paredzēja izrunāt norises politikā. Viņš skaidroja, ka panākta vienošanās par sadarbību gan vēlēšanu kontekstā, gan arī pašlaik Saeimā.

Politiķis uzsvēra - liela daļa viņa vadītās biedrības pārstāvju uzskatot, ka nākotnē jāpārtop par partiju, tomēr būtiski ir sadarboties ar citiem politiskiem spēkiem. Līdz ar to sarunas par sadarbību varētu notikt arī ar citiem politiskiem spēkiem, ne tikai LRA. Smiltēns gan pagaidām atturējās nosaukt potenciālos partnerus.

Sadarbība Saeimā ar opozīcijā esošo LRA paredzēšot koordināciju un informācijas apriti. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli deputāts parlamenta sasaukuma laikā nevar mainīt frakciju. Iepriekš Smiltēns izstājās no "Vienotības" frakcijas un pašlaik darbojas kā pie frakcijām nepiederošais deputāts.

"SCP un LRA vieno kopīga izpratne par to, ka Latvijas valsts un tās cilvēku intereses ir augstākas par atsevišķu politisko organizāciju interesēm. Latvijas sabiedrība sagaida līdzīgi domājošu politisko organizāciju spēju savstarpējai sadarbībai, lai nāktu klajā ar spēcīgu un kopīgu piedāvājumu 13.Saeimas vēlēšanās," teikts LRA izplatītajā paziņojumā.

Politisko organizāciju pārstāvji norāda, ka ir būtiski, lai starp tām politiskajām partijām un politiskajām organizācijām, kas aizstāv un pārstāv līdzīgus principus Latvijā, konsekventi tiktu būvēti tilti, nevis tie dedzināti.

13. Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!