Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vienojušās par sadarbību jaunajā Mārupes novada domē.

Kā apstiprināja ilggadējais Babītes novada vadītājs Andrejs Ence, partijas vienojušās par sadarbību, līdz ar to tām ir nepieciešamais vairākums - desmit deputātu balsis no 19.

Lai gan Ence neatklāja, kurš tiks virzīts ievēlēšanai par Mārupes novada domes priekšsēdētāju, piebilstot, ka tas kļūs zināms 1.jūlijā, aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tieši Ence, nevis pašreizējais Mārupes mērs Mārtiņš Bojārs tiks virzīts mēra amatam.

Arī par iespējamiem sadarbības partneriem un amatiem Ence nevēlējās izpausties, aicinot sagaidīt 1.jūliju, kad viss kļūšot skaidrs.

Savukārt Bojārs kopš vēlēšanām uz aģentūras LETA zvaniem neatbild.

Kā skaidroja pašreizējais Babītes novada domes priekšsēdētājs Aivars Osītis (LA), ir notikusi visu jaunajā Mārupes novadā ievēlēto deputātu kopīga tikšanās, kurā tika sniegta informācija par divu partiju vienošanos, bet pārējie ievēlētie deputāti tika aicināti uz sadarbību.

Viņš apgalvoja, ka amatu sadalījums nav svarīgs un viņš esot gatavs strādāt vēlētāju labā, arī nebūdams koalīcijā. Daudz svarīgāk esot vienoties par novada attīstības virzienu un prioritātēm.

"Man nav svarīgs amats, bet ir jābūt skaidram redzējumam par stratēģiju un jābūt skaidrībai par iespēju ietekmēt lēmumu pieņemšanu," teica Osītis.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldību vēlēšanās jaunajā Mārupes novadā LRA ieguva piecus mandātus. Tikpat mandātus ieguva ZZS. Četras vieta izcīnīja "Latvijas attīstībai", trīs - Nacionālā apvienība, bet divas - "Jaunā vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!