Foto: LETA
Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulce par kandidātu Latvijas Valsts prezidenta amatam izvirzījusi LRA valdes priekšsēdētāju un 12. Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru, ceturtdien izplatītajā paziņojumā informēja LRA.

"Sabiedrības gaidas un uzstādīto kritēriju latiņa Valsts prezidenta kandidātam ir pietiekoši augsta. Tādēļ mums ir nepieciešams novērtēt šo iespēju un nepievilt Latvijas cilvēkus, izvirzot tādu kandidātu, kas varētu būt cienījams un cienīts Latvijas Valsts prezidents," paziņojumā citēts LRA pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Kā informēja raidījums "LNT Ziņas sešos", šis LRA vadības lēmums gan vēl būšot jāizvērtē politiskā spēka nodaļām, taču tā, visticamāk, būšot tikai formalitāte. Gala lēmums par Bondara virzīšanu Valsts prezidenta amatam tikšot pieņemts 10 līdz 15 dienu laikā, ziņoja raidījums.

Ence raidījumam norādīja, ka Bondars ir septiņus gadus vadījis Vīķes-Freibergas biroju, viņam ir bijuši atbilstoši amati, atbilstoša izglītība, "viņš ir ļoti zolīds, izturēts, visās diskusijām pirms Saeimas vēlēšanām viņš sevi parādīja kā ļoti erudīts".

Savukārt politologs Ivars Ījabs "LNT Ziņām sešos" norādījis, ka Bondara izredzes tiešām kļūt par Valsts prezidentu ir ļoti niecīgas. Tas esot saistīts ar faktu, ka Bondara pārstāvētā LRA atrodas opozīcijā, turklāt tai parlamentā ir tikai astoņas vietas. Politologs raidījumam paudis uzskatu, ka lēmumu kandidēt uz šo svarīgo amatu Bondars pieņēmis publicitātes vairošanas nolūkos.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš iepriekš paziņojis, ka lēmumu par atkārtotu kandidēšanu prezidenta amatam viņš varētu paziņot ne ātrāk kā aprīlī. Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma iepriekš medijiem paudusi uzskatu, ka "nebūtu slikti", ja koalīcija spētu vienoties par vienu prezidenta amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!