Foto: LETA

Piektdien, 6. augustā, Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Kristafers Zeiļuks un sociālā virziena vadītāja Elīza Dāldere tikās ar Izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci (JKP), lai pārrunātu stipendiju apmēru studējošajiem sākot no rudens semestra. Ministre, izprototot studējošo ekonomisko situāciju Covid-19 krīzes ietekmē, virzīs koalīcijai ierosinājumu pagarināt Covid-19 atbalsta mehānismu — paaugstinātas stipendijas 200 eiro mēnesī apmērā, portālu "Delfi" informēja LSA.

Tikšanās laikā LSA norādīja uz nepieciešamību par prioritāti atzīt papildu finansējuma piešķiršanu atbalsta mehānismiem studējošajiem Covid-19 pandēmijas ekonomisko seku ietekmē – valsts budžeta stipendijas 200 eiro mēnesī apmēra saglabāšanu. Sarunā par finansējumu valsts budžeta stipendijām izcilākajiem studējošajiem ministre pauda gatavību jaunnedēļ virzīt šo jautājumu koalīcijas sadarbības padomes sēdē, lai sekmētu papildus finansējuma piešķiršanu 2021./2022. akadēmiskā gada rudens semestrim, kā arī 2022. gada budžetā kā ministrijas prioritāti virzīt valsts budžeta stipendiju apmēra saglabāšanu 200 eiro mēnesī apmērā.

Zeiļuks norādīja, ka LSA ir pateicīga par Muižnieces atsaucību. "Ceram, ka koalīcijas sadarbības sanāksmes dalībnieki arī izpratīs nepieciešamību atbalstīt studējošos un izcilnieku lomu augstākās izglītības attīstībā. Šādu atbalsta mehānismu saglabāšana ir solis pareizajā virzienā, veidojot sociāli atbildīgu valsts politiku, jo tikai paēdis studējošais spēj pievērsties studijām," atzīmēja LSA prezidents.

Apvienībā norādīja, ka Covid-19 krīze ir būtiski ietekmējusi sabiedrības, tā skaitā arī studējošo finansiālo stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!