Foto: LETA
Sestdien Latvijas studentu apvienība (LSA) ikgadējā kongresā atkārtoti par organizācijas prezidenti ievēlēja Latvijas Universitātes (LU) studenti Mairu Belovu.

Par Belovu nobalsoja 137 studentu pārstāvji, "pret" balsoja desmit, bet četras vēlēšanu biļetenes bija nederīgas.

Belova Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiekošajā kongresā solīja turpināt stiprināt studentu apvienības ietekmi augstākās izglītības nozarē.

"Jāturpina mērķtiecīgāk nostabilizēt LSA ietekmi ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijā, bet ar pārējās ministrijās, kuru pārraudzībā ir kāda augstākās izglītības iestādes vai arī kura strādā pie jautājumiem, kas skar studējošos," norāda Belova.

Belova pirms kļūšanas par LSA prezidenti 2016. gadā vadīja apvienības Sociālo virzienu un bijusi LSA pārstāve Augstākās izglītības padomē (AIP).

Tāpat kā vienu no galvenajām prioritātēm Belova kongresā minēja LSA iekšējās vides stiprināšanu un studējošo pašpārvalžu kapacitātes celšanu. Viņa solīja stiprināt savstarpējo sadarbību un uzticēšanos, vienlīdzību un demokrātiju studējošo pārstāvniecībā visos tās līmeņos.

Belovas motivācijas vēstule un CV apskatāms šeit.

Foto: LSA / pēc ievēlēšanas un svinīgā zvēresta nodošanas prezidentu iesvēta ar zobenu

LSA pārstāv Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā. LSA loma ir atrunāta Augstskolu likumā. Organizācija ir Eiropas Studentu apvienības (ESU) biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!