Rīgas domes Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas vadītājs Andrejs Vilks aicina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekus būt korektākiem, izsakoties "par korupcijas sistēmiskumu" Rīgas domē.
Rīgas domes deputāts, LSDSP deputātu frakcijas vadītājs Andrejs Vilks portālu "Delfi" informēja, ka 21.februārī Latvijas Radio no augstas KNAB amatpersonas izskanēja paziņojums par to, ka Rīgas domē korupcijai ir sistēmisks raksturs. Pēc savas būtības šis paziņojums apliecina to, ka Rīgas domē valda korupcija - amatpersonu ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana, sistemātiska kukuļdošana un kukuļņemšana, norāda Vilks.

"Šāda veida paziņojumi bez jebkāda veida pierādījumiem masu mēdijos, kuri vēlāk pārpludina elektroniskos saziņas līdzekļus, tiek izplatīti radio un presē, pilnībā diskreditē Rīgas pašvaldību, apšauba jebkura pieņemtā lēmuma likumību, grauj uzticamību deputātiem un citām amatpersonām," pauž Vilks.

Vilks norāda, ka deputāti un LSDSP Rīgas domes deputātu frakcija ir gatava sadarboties ar Latvijas tiesību aizsardzības iestādēm, tajā skaitā KNAB, nodrošinot taisnīguma un likumīgo principu ievērošanu Rīgas pašvaldībā. "Tajā pašā laikā šo iestāžu amatpersonām būtu nepieciešams būt korektām, paužot uzskatus par korupcijas sistēmiskumu Rīgas domē," pauž Vilks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!