Ja Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcija pievienosies Rīgas domes valdošajai koalīcijai, tā pretendēs uz divu komiteju vadītāju amatiem, aģentūrai LETA teica LSDSP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs.
Visticamāk, LSDSP prasīs Satiksmes un transporta lietu komitejas un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja amatu.

Uz vēl vienu, ceturto, vicemēra amatu LSDSP nepretendēšot, jo uzskata, ka pēc Jura Lujāna (LPP) aiziešanas no domes, vicemēru skaits ir jāsamazina, un ideālā variantā pietiktu tikai ar vienu vicemēru, kas aizvieto mēru viņa prombūtnes laikā.

LSDSP frakcija vēlas būt pilntiesīgs koalīcijas partneris un nesamierināsies ar kaut kādiem divpusējiem līgumiem ar partiju "Jaunais laiks" (JL), uzsvēra Dinevičs.

LSDSP prasības esot tikušas darītas zināmas domes priekšsēdētājam Aivaram Aksenokam (JL) 28.jūlija rītā pirms ārkārtas sēdes, kurā tika lemts par pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara (JL) atbrīvošanu no amata.

"Tad Aksenoks jutās kā uz karstas pannas un bija gatavs runāt ne tikai par LSDSP pievienošanos esošajai koalīcijai, bet pat par "varavīksnes koalīcijas" veidošanu kopā arī ar citām kreiso partiju frakcijām," apgalvoja Dinevičs.

"Tagad, kad izbīlis par varas zaudēšanu Rīgas domē pārgājis, JL atkal gatavojas strādāt koalīcijā, kurā ir tikai 31 deputāts," piebilda LSDSP pārstāvis.

Dinevičs ir pārliecināts, ka paša JL interesēs ir aicināt LSDSP frakciju pievienoties valdošajai koalīcijai, jo ar pašreizējo koalīcijas sastāvu tā pārstāvim Aksenokam diez vai izdosies noturēties pie varas visus četrus gadus.

"Ja JL neatteiksies no savām iedomām par valsts budžeta naudas sadali atbilstoši partiju ietekmei Saeimā, nekāda budžeta, visticamāk, nebūs un Aigara Kalvīša (TP) valdība kritīs, kas radīs jaunas kolīzijas arī Rīgas domē," ir pārliecināts Dinevičs.

Aksenoks esot aicinājis LSDSP frakcijas pārstāvjus uz sarunām arī tad, kad bija samilzusi krīze ap Vides komitejas vadību.

"Mēs bijām šokēti, kad gaidītās nopietnās sarunas vietā par turpmāko sadarbību Rīgas domē no Aksenoka sagaidījām tikai vienu jautājumu: kāpēc jums nepatīk Marika Žuravļova," teica Dinevičs.

Balsojumā par izpilddirektora Škapara atbrīvošanu no amata LSDSP esot "nodevusi" ne tikai Latvijas Pirmā partija, kas pirmā sāka runāt par Škapara atlaišanu, bet arī opozīcijas partneri - apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcija un "Dzimtene"/LSP, kuri nepiedalījās balsojumā. Tomēr LSDSP frakcijas vadītājs ir pārliecināts, ka "ideja par kreisi centriskas koalīcijas iespējamību Rīgas domē vēl nav mirusi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!