Sociāldemokrāti labprāt redzētu Latvijas Demokrātisko partiju (LDP) un Latvijas Zemnieku savienību (LZS) savā Rīgas domes koalīcijā, informēja viens no sociāldemokrātu Rīgas mēra amata kandidātiem un sarunu ar citām partijām darba grupas pārstāvis Gundars Bojārs.
Viņš sacīja, ka pēc LZS un LDP ierosinājuma partijas otrdien pārrunāja iespējamo sadarbību Rīgas domē un izteica savstarpēju ieinteresētību. "Viņi ir ļoti ieinteresēti sadarboties ar mums Rīgas domē, un arī mūsu partija labprāt redzētu viņus savā koalīcijā," teica Bojārs.

Darba grupas sarunām par sadarbību Rīgas domē pārstāvis Jānis Dinēvičs pavēstīja, ka pašlaik norit sarunas ar Labklājības partiju.

Konsultācijas sākušās arī ar apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā (PCTVL). Konsultācijas gan ir neoficiālas, proti, pozīciju precizēšanai Rīgas domē, nevis par koalīcijas veidošanu. Oficiālās konsultācijas varētu sākties nākamnedēļ, BNS informēja PCTVL Rīgas mēra amata kandidāts Sergejs Dolgopolovs un viens no sociāldemokrātu Rīgas mēra amata kandidātiem Bojārs.

Bojārs sacīja, ka pašlaik tiek precizētas tikai partiju pozīcijas un iespējamā sadarbība Rīgas domē, netiek runāts par kopējas koalīcijas veidošanu. Arī Dolgopolovs BNS apliecināja, ka pašlaik partijas viena otrai skaidro savu pozīciju Rīgas domē, bet oficiālas sarunas nesākšoties ātrāk par nākamo nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!