Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) analītiskā grupa uzsākusi darbu pie projekta, kas sabiedrībai sola piedāvāt alternatīvu Ministru Kabinetam. Šāda „ēnu kabineta” izveidošana, pēc LSDSP domām, ir iespēja atklāt jaunus un talantīgus politiķus, informēja partijā.
„Mūsu valstī regulāri tiek veidotas jaunas partijas, katra no kurām saskaras ar vienu un to pašu problēmu. Proti, tas ir profesionālu kadru trūkums. Taču tā vietā, lai šādus „kadrus" veidotu no biedru un atbalstītāju vidus, dažādi avantūristi taisa tik kārtējos „laimes lāču" projektus," uzskata LSDSP analītiskās grupas vadītājs Āris Ruža.

Pēc Ružas domām, piemēram, par "ēnu kabineta" iekšlietu ministru varētu kļūt viens no KNAB vadītāja amata kandidātiem, advokāts un bijušais drošības policijas darbinieks, Artūrs Zvejsalnieks.

Ēnu kabineta idejas autors atzīst - šāds veidojums sevi pilnībā attaisnos tikai tad, ja tā locekļiem būs iespēja veidot konstruktīvu dialogu ne tikai ar dažādu nozaru pārstāvjiem un ekspertiem, bet arī attiecīgo jomu ministrijām. Tomēr, ja ministri nebūs gatavi ieklausīties, lai risinātu sasāpējušos jautājumus, LSDSP analītiskā grupa plāno uzrunāt presi un sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!