Saeimas Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcija gatavojas pieprasīt Ministru prezidenta Andra Bērziņa demisiju, jo premjers neesot spējīgs noformulēt katra valdības ministra atbildību par savu darbu sabiedrības priekšā, informēja frakcijas priekšsēdētājs Valdis Lausks.
Pēc LSDSP frakcijas vadītāja domām, premjeram būtu jāuzņemas atbildība par to, ka Saeimā vēl joprojām nav iesniegti valdības priekšlikumi, kā uzlabot zemkopības nozares darbību un aizstāvēt zemnieku intereses. Tāpat netiekot risināti medicīnas jautājumi, un valdība jau no šā gada februāra nereaģējot uz lūgumiem pārdalīt akcīzes nodokli ceļu sakārtošanai.

Tā kā savu parakstu no lūguma izteikt neuzticību tieslietu ministrei Ingrīdai Labuckai un īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās Jānim Krūmiņam atsaucis abu ministru bijušais partijas biedrs, tagad sociāldemokrātu deputāts Imants Stirāns, šis lēmumprojekts tālāk netikšot virzīts. Tā vietā sociāldemokrāti vēlas izteikt neuzticību Ministru prezidentam. Komentējot sava paraksta atsaukšanu, Stirāns sacīja, ka "demisiju ir pelnījusi visa valdība".

Oficiālu lēmumu par premjera demisijas pieprasīšanu LSDSP pieņemšot, vēlākais, līdz rītdienai, sacīja Lausks. Kā paskaidroja LSDSP ģenerālsekretārs Jānis Dinevičs, šorīt LSDSP vadības apspriedē nolemts, ka sociāldemokrāti prasīs, lai premjers Bērziņš pats uzņemas atbildību par ministru Labuckas un Krūmiņa darbību, ja viņš to nav spējīgs izdarīt, valdībai jāatkāpjas. Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā 10 LSDSP frakcijas deputāti, izņemot Jāni Ādamsonu, pieprasīja abu ministru, kuri ir Latvijas Pirmās partijas biedri, demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!