Ceturtdien savu 10.Saeimas deputātu kandidātu sarakstu Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza sociāldemokrātiskā politisko partiju apvienība "Atbildība", kurā apvienojušās LSDSP un partijas "Mūsu zeme", "Latvijas Atmoda" un Sociālā Taisnīguma partija.

Apvienība vēlēšanās startēs ar maksimāli pieļautajiem 115 deputātu kandidātiem. Rīgā saraksta augšā ir 'Atbildības' līdzpriekšsēdētājs un Sociālā Taisnīguma partijas priekšsēdētājs Valdis Lauskis, RSU Juridiskās fakultātes dekāns, kriminologs un bijušais Rīgas domnieks Andrejs Vilks un LSDSP ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs.

No Vidzemes vēlēšanu apgabala vēlēšanās startēs Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents un partijas "Latvijas Atmoda" vadītājs Māris Pļaviņš, Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, diriģents Arvīds Platpers, LSDSP agrākā līdera Daiņa Īvāna dēls, students Jurģis Īvāns. Sarakstā iekļauts arī Jūrmalas domes deputāts un partijas "Mūsu zeme" vadītājs Ilmārs Ančāns un Olimpisko spēļu dalībniece, kalnu slēpotāja Liene Fimbauere.

Ar pirmo numuru Latgalē startē LSDSP priekšsēdis, bijušais Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs, kam Daugavpils domes deputātes Līvija Jankovska un Ludmila Smikova. Saraksta beigās ir arī gleznotājs, bijušais Saeimas deputāts Osvalds Zvejsalnieks.

Kurzemes saraksta līderi ir Aizputes novada domes deputāts, piensaimnieks Gundars Sisenis, advokāte Ināra Freidenfelde un zemnieks, LSDSP Kuldīgas organizācijas vadītājs Meinards Mētelis. Sarakstā ir arī uzņēmuma "Liepājas Metalurgs" arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Grava un Dundagas novada domes deputāts, ārsts Valdis Rande.

Savukārt Zemgales vēlēšanu apgabalā augšgalā startē Rīgas pašvaldības SIA "Bērnu veselības centrs Ķengarags " vadītāja, pediatre Margarita Krauča, a/s "SAF Tehnika" projektu vadītājs un LSDSP ārlietu sekretārs Māris Grīnvalds un Bauskas lauksaimniece Rudīte Jaunzeme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!