Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Saeimas frakcija uzskata, ka būtu lietderīgi, ka Andri Bērziņu Ministru prezidenta amatā nomainītu cits "Latvijas ceļa" (LC) pārstāvis - daudz enerģiskākais Ivars Godmanis, apliecināja LSDSP frakcijas priekšsēdētājs Valdis Lauskis.
Ja LC pēc neuzticības izteikšanas Bērziņam nevēlētos izvirzīt citu savas partijas kandidātu premjera amatam, pēc Lauska domām, to varētu darīt apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, jo tās biedrs Guntars Krasts esot apliecinājis, ka spēj veiksmīgi vadīt valdību.

Tautas partijai gan piedāvāt premjera amatu nevajadzētu, jo tās ietekme jau tā esot iespaidīga, klāstīja Lauskis. Ministru amati jaunajā valdībā savā starpā būtu jāsadala starp LC, TP un TB/LNNK, izslēdzot no līdzdalības valdībā bijušās Jaunās partijas ministrus.

LSDSP, kas ir iesniegusi prezidijam lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu premjeram Bērziņam, pati savus pārstāvjus jaunajai valdībai nedeleģēšot, jo līdz 8.Saeimas vēlēšanām atlikušajā laikā radikāli mainīt valdības darbības virzienu neesot iespējams, bet varot iezīmēt "dažas pozitīvas pārmaiņas".

Lauskis neņēmās prognozēt, vai citas frakcijas atbalstīs LSDSP priekšlikumu, jo konsultācijas esot tikko sākušās, un katrai partijai esot jāizvērtē, kā valdības demisija ietekmētu tās reitingu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!