LSDSP: pašvaldībām - banku un bruģakmens ražotni

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) ar saviem sarakstiem startē visu lielāko pilsētu pašvaldību vēlēšanās, savukārt Liepājā LSDSP veido kopīgu sarakstu ar apvienību “Liepājas attīstībai”.

LSDSP deputātu kandidātu vidū ir galvenokārt dažādu valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki, dažādi speciālisti, studenti un pensionāri.

Priekšvēlēšanu programmās dažādās pašvaldībās LSDSP par prioritātēm izvirzījusi cilvēku drošību mājās, darba vietās, uz ielas un viņu sociālo aizsardzību. Tāpat LSDSP sola ekonomisko un sociālo izaugsmi un iedzīvotāju labklājību. Līdzīgi kā citas partijas arī LSDSP sola bezdarba samazināšanu, uzņēmējdarbības attīstību, atbalstu pilsētu saimniecisko problēmu risināšanai, pašvaldību uzņēmumu tarifu “nepamatota pieauguma” mazināšanu, transporta jautājumu risināšanu, ielu sakārtošanu un citu problēmu risināšanu.

Netrūkst arī neordināru solījumu, piemēram, Daugavpilī LSDSP sola izveidot Daugavpils pašvaldības banku. “Tā veicinās pilsētas izaugsmi, kļūs par ietekmīgu finanšu iestādi, kas ļaus daugavpiliešiem un Daugavpils uzņēmumiem ērtāk risināt finanšu jautājumus un veikt maksājumus bez komisijas naudas,” teikts LSDSP priekšvēlēšanu programmā. Savukārt Rēzeknē LSDSP sola pārbūvēt pilsētas ielas, rekonstrukcijā izmantojot bruģakmeni. Lai to izdarītu, būtu nepieciešams dibināt pašvaldības bruģakmens ražotni, kas radītu jaunas darba vietas, bet ceļi turpmāk būtu bez bedrēm, norādīts partijas programmā.

LSDSP līderi un potenciālie mēru amatu kandidāti lielākajās pašvaldībās: Jūrmala – mēra vietnieks Dainis Urbanovičs; Valmiera - A/S "Valmieras stikla šķiedra" galvenais mehāniķis Viktors Dancis; Daugavpils – domes deputāts Rihards Eigims; Rēzekne - SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" finanšu direktors Arvīds Zeltiņš; Ventspilī – ģimenes ārsts Harijs Akmentiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!