Foto: LETA
Nepanākot apmierinošu vienošanos ar eksprezidenta Valda Zatlera dibinātās partijas pārstāvjiem par logo maiņu, Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) šonedēļ vērsīsies Starptautiskā Sarkanā Krusta komitejā, apstiprināja LSK līderis Valdis Nagobads.

Tas esot jautājums, kas ir jāatrisina, un Nagobads to nevēlas saistīt ar Saeimas vēlēšanām, kas gaidāmas 17.septembrī.

Viņš norādīja, ka savstarpējas nevienošanās gadījumā Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai ir iespēja pa saviem kanāliem vērsties pie Latvijas valdības, jo Ženēvas konvenciju, kas aizsargā Sarkanā Krusta zīmi, ir ratificējusi Saeima.

"Taktiski tas ir pareizs gājiens – manipulēt ar emblēmu, kas bauda sabiedrības uzticību. Runa ir par to, ka emblēma iemieso sabiedrības uzticību jau pusotru gadsimtu, tāpēc mūsu uzdevums ir to aizsargāt," uzsvēra LSK līderis.

Viņš ir pārliecināts, ka emblēma būs jāmaina un tas ir tikai laika jautājums. "Tādā veidā, kādā emblēma ir pašlaik, palikt nevar. Mums par to nevienam šaubu nav," atkārtoti pavēstīja Nagobads.

Sarunās ar Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāvjiem joprojām risinājums nav atrasts. Šonedēļ tiek gaidīta arī oficiāla atbilde no ZRP, kas jāsaņem līdz 17.augustam.

Jau ziņots, ka ZRP emblēmā attēlots krusts, kuru cauršauj bulta. Sākotnēji krusts bija sarkans, bet pēc sarunām ar LSK partija to nolēma mainīt pret violetu, taču LSK neapmierina arī šāds risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!