Neveiksmīgi labākas dzīves meklējumi Zviedrijā beigušies 112 cilvēkiem no visiem Latvijas novadiem, kuri, atsaucoties sludinājumam, vēlējušies mēnesī nopelnīt vairākus tūkstošus eiro, informēja Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums "Panorāma".
Firma piekrāpj vairāk kā simtu darba meklētāju

Atsaucoties uz laikrakstā "Rīgas Balss" publicēto SIA "Bustiers" sludinājumu par darba piedāvājumu meža apsaimniekošanā Zviedrijā, pirms nepilnas nedēļas ar kuģi "Baltic Kristina" uz turieni devušies vairāk nekā simts Latvijas iedzīvotāju.

Kā norāda LTV, Latvijas firma strādātgribētājiem skaidrojusi, ka darba līgumi tiks slēgti, tikai nonākot Zviedrijā, un katram cilvēkam par šo iespēju strādāt bijis jāmaksā 450 eiro (ap Ls 300).

Nonākot galamērķī, atklājies, ka solītā darba nav, tāpat kā cerība saņemt solīto vairāku tūkstošu eiro algu.

SIA "Bustiers" vadītājs skaidro, ka uzņēmumu piekrāpuši partneri Zviedrijā.

Naudu tuvākajā laikā atmaksāšot visiem. Strādnieki gan norāda, ka solījumi tiek pagarināti katru dienu. LTV ziņo, ka cilvēki jau vērsušies arī Ekonomikas policijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra stāsta, ka apkrāptie strādnieki daļēji vainojami arī paši, jo risks bijis acīmredzams, norāda "Panorāma". Ja uzņēmums būtu bijis licencēts, strādniekiem jau Latvijā piedāvātu pamatīgu līgumu, kurā skaidri noteiktu sociālās garantijas, darba algu un pat dzīvesvietu.

Tikmēr apkrāptie cilvēki nolēmuši palikt Rīgā un katru dienu atgādināt par sevi, lai izkrāpto naudu saņemtu pēc iespējas ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!