Latvijas Televīzija (LTV) Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTVP) iesniegusi 2. kanāla attīstības koncepciju, kā jāstrādā, lai tas sevi atpelnītu. Ja LTV netiks piešķirts papildu finansējums, iespējams, ka LTV 2. kanālu uz laiku nāksies slēgt, raksta "Neatkarīgajā Rīta Avīze" (NRA).

Koncepcijas būtība esot – kā 2. kanālu padarīt par “patstāvīgu kanālu ar savu seju un problēmām”, kurš sevi arī atpelnītu. Piedāvāti vairāki varianti, kā to panākt, taču LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve negribēja neko vairāk atklāt, jo esot vienošanās ar NRTVP – kamēr viņi nebūs iepazinušies ar koncepciju, nekomentēt to. LTV pirmajā izplatīšanas tīklā programma tiek veidota nacionālajā valsts valodā. Otrajā izplatīšanas tīklā 20% gada raidlaika var atvēlēt raidījumiem valsts mazākumtautību valodās, ieskaitot šajā raidlaikā arī valsts valodā subtitrētās kinofilmas un teātru izrādes.

NRA jau rakstīja, ka LTV vajadzīgs divreiz lielāks finansējums, nekā ir pašlaik, lai pēc kāda laika šī sabiedriskā raidorganizācija nenonāktu uz bankrota sliekšņa, kā tas nesen noticis Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!