Foto: DELFI

Latvijas Televīzija (LTV) analizē "100.panta preses kluba" reitingu, jo pēdējais raidījums parādījis skatītāju skaita kritumu, sacīja televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

Tomēr viņš uzsvēra, ka raidījums noteikti tiks saglabāts.

"Tāds impulss ir bijis pēc pēdējās piektdienas, ka ir krities reitings. Lūdzu, lai savā starpā izrunā iemeslus. Pirmais, kas jāpaskatās, kas šajā laikā ir bijis citos kanālos. Ja tur ir bijusi tā pati stabilā programma un mums skatītājs ir aizgājis, tas nozīmē, ka ir bijusi vai nu neveiksmīga viesa izvēle, vai saruna neinteresanta, kas skatītājam licis iet prom," paskaidroja Kots, minot, ka reitinga kritums bija aptuveni uz pusi, salīdzinot ar citiem raidījumiem.

"100.panta preses klubu" sabiedriskajā televīzijā tradicionāli vada Ziņu dienesta vadītājs. Nesen pēc pāriešanas darbā no Latvijas Radio uz televīziju raidījuma vadītāja krēslā sēdās Dzintris Kolāts.

"Mums televīzijā ir dalītas atbildības. Mans uzdevums – sekot, lai kopējais mērķis, ko ar kanāla vadību, satura redaktoriem esam izrunājuši par kvantitatīvajiem rādītājiem, tiek sasniegts, savukārt kvalitatīvos esmu deleģējis speciālistiem. Tajā brīdī, kad viņi uzskata, ka jānotiek izmaiņām, mēs sākam risināt sarunas," raidījuma saturu Kolāta vadībā Kots atteicās vērtēt. Taču viņš norādīja, ka "radio nav televīzija", un izteicās, ka Kolāts vēl diezgan daudz nianses apgūstot.

Sabiedriskā medija ģenerāldirektors arī uzsvēra, ka "Panorāmas" jaunā koncepcija, kuras mērķis ir padarīt vakara ziņu izlaidumu analītiskāku, ir attaisnojusies.

"Izmaiņas "Panorāmā" ir guvušas atzinību, kamēr nebija konkurentu programmas plānojuma. Pagaidām vēl nezinu, kā "Ugunsgrēka" [seriāls TV3, kas sākas plkst.20.20] atsākšanās ietekmēs "Panorāmu". Bet laikā, kad izdarījām izmaiņas, kvantitatīvie rādītāji liecināja, ka skatītāji izmaiņas ir pamanījuši un tās viņiem liekas interesantas. Skatītāji labi uztver interviju. "Panorāma" ir ieguvusi," teica Kots.

"Mana devīze televīzijā ir tāda, ka vienmēr var labāk, un ģenerāldirektora sadarbība ar satura veidotājiem nav vienkārša, jo mans uzdevums ir radīt šeit platformu un rūpēties par darba vidi, bet par kvalitāti jārūpējas satura redaktoriem, kanāla redaktoriem, Ziņu dienesta vadītājam," piebilda ģenerāldirektors.

Jau ziņots, ka pērn oktobra sākumā sabiedriskās televīzijas vadība nāca klajā ar plāniem "Panorāmu" veidot kā analītisku raidījumu ar dienas notikumu analīzi, viedokļu apskatu un ekspertu komentāriem. Šajā laikā Latvijas Televīziju pameta Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, un televīzijas žurnālisti pie sevis aicināja ilggadējo sabiedriskā radio vadītāju Kolātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!