Foto: LETA
Iespējams, Rīgas 71. vidusskolā pārkāpti epidemioloģiskās drošības pasākumi, informē Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP). Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums "Panorāma" ceturtdien vēsta, ka skolas direktors Andrejs Rižikovs nācis uz darbu apslimis, bet tagad astoņi skolas pedagogi un darbinieki ir inficēti ar Covid-19.

Daļā Rīgas 71. vidusskolas mācības šobrīd notiek attālināti. "Panorāma" norāda, ka skolas direktors Rižikovs vairākas dienas nācis uz darbu apslimis, bet pēc tam gan viņam, gan vairākiem citiem skolas darbiniekiem atklāts Covid-19.

Kāda anonīma persona LTV stāstīja, ka direktors skolā ar saslimšanas simptomiem ieradies laikā no 12. līdz 16. oktobrim. Direktoram bijušas iesnas, temperatūra, klepus un "švaka pašsajūta". Rudens brīvlaikā Rižikovs beidzot veicis Covid-19 testus un atklājusies saslimšana.

Rižikova rīcību tagad vērtēs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīgas mērs Staķis norādīja, ka pašvaldība pārbauda aizdomas par rupjiem epidemioloģiskās drošības pārkāpumiem Rīgas 71. vidusskolā. "Ja aizdomas apstiprināsies, sekas būs! Skaidrojam situāciju," raksta Staķis.

Viņš arī pauda nožēlu, ka brīdinājumi ne visiem likuši izdarīt secinājumus.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Izglītības, kultūras un sporta departamentā, ir saņemta informācija par iespējamiem pārkāpumiem. Situācija tiekot skaidrota, taču departaments neatklāj, kādi pārkāpumi varētu būt pieļauti.

Pašvaldība jau ir izsludinājusi attālinātu preses konferenci piektdien, pulksten 10.30, kurā piedalīsies Staķis un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Departamenta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka skolā tiek īstenota speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem, kustību traucējumiem u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!