Informatīvi izklaidējošu raidījumu cikls "Latvija. Ulmaņlaiki" 14.sērijās, kas atspoguļos Latvijas valsts dzīvi laikā no 1918. līdz 1940.gadam, no 14.aprīļa būs skatāms Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā katru svētdienu pēc "Panorāmas".
LTV Pašreklāmas daļā informēja, ka raidījumu cikls "Latvija. Ulmaņlaiki" būs populārāko, interesantāko un neparastāko vēsturisko notikumu retrospekcija ar bagātīgu kino dokumentālo materiālu klāstu. Raidījuma vadītājs sniegs mūsdienīgi interpretētu faktoloģisko materiālu, kas papildināts ar autentiskiem nostāstiem, sadzīves parunām vai citātiem.

Lai paspilgtinātu atsevišķus vēsturiskos faktus, katrā cikla raidījumā tiks iekļautas četras izbraukuma filmēšanas, kurās raidījuma vadītājs autentiskā vidē "sulīgi un uzskatāmi" stāsta un attēlo dažādas sadzīviskas parādības, spilgtus sabiedriskus procesus un vēsturiskus notikumus, vēsta raidījuma veidotāji.

Vēsturisko notikumu retrospekcija raidījumā mijas ar valstsvīra Kārļa Ulmaņa politisko lēmumu un rīcības uzskaitījumu un analīzi, kuras veikšanai raidījumā iesaistīti divi pazīstami vēsturnieki, kuriem katram savs un atšķirīgs viedoklis par notikušo (viens no vēsturniekiem profesors Inesis Feldmanis).

Pārsvarā katra no raidījuma cikla sērijām vēstīs par diviem kalendārajiem gadiem, bet Latvijas dzīvē nozīmīgiem laika periodiem (piemēram, 1918., 1919., 1934., 1939. un 1940.gadiem) atvēlēta atsevišķa sērija katram.

Ciklu "Latvija. Ulmaņlaiki" veido producentu grupas "Virus Art" radošā komanda, kas plašākam skatītāju lokam pazīstama ar pagājušā gadā tapušo raidījumu ciklu "XX Gadsimts. Post Scriptum".

Producents un raidījuma vadītājs ir Ēriks Niedra, režisors Gvido Zilūzis, operators Zigurds Eicēns, redaktore konsultante Ilga Kreituse, scenārists Andris Puriņš (vairāku vēsturisku romānu autors). Māksliniecisko risinājumu ciklam "Latvija. Ulmaņlaiki" veicis Arnis Stasaitis, par oriģinālmūziku parūpējies Mārtiņš Tauriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!