Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), veicot komplekso ugunsdrošības pārbaudi Latvijas Televīzijas (LTV) administratīvajā ēkā, Zaķusalas krastmalā 3, atklājis būtiskus pārkāpumus.
VUGD galvenās ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Igors Ponomarjovs atzina, ka šodien LTV vadībai iesniegts pārskats par augustā veiktajā pārbaudē atklātajiem būtiskajiem ugunsdrošības pārkāpumi administratīvajā ēkā, kurus nepieciešams novērst.

Konstatēts, ka ēka ugunsdrošības prasībām atbilst tikai daļēji, piemēram, gan morāli, gan fiziski ir novecojušas automātiskās pretdūmu un automātiskās dzēšanas sistēmas. VUGD eksperti apšaubot to lietderīgu darbību, jo ugunsgrēkā, tās iedarbināmas tika manuāli, un automātiski nedarbojas.

Tomēr pēc Ponomarjova vārdiem, mājā veikti arī uzlabojumi, ierīkota ugunsdrošības signalizācija, bet tai pašā laikā prasībām neatbilst evakuācijas ceļu plāni, kam nav izgaismotas norādes.

VUGD pārstāvis teica, ka bez tehniskiem ugunsdrošības līdzekļiem ugunsdzēsēji arī ieteikuši apmācīt dežurējošo personālu, lai cilvēki zinātu, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā.

Ponomarjovs norādīja, ka septembrī plānota arī šāda pārbaude televīzijas tornī, taču iepriekš viņš neņēmās prognozēt šīs pārbaudes rezultātus.

LTV tehniskais un administratīvais direktors Aigars Raits atzina, ka vēl ir daudz jāstrādā ugunsdrošības jautājumos, īpaši ņemot vērā, ka LTV kā augstceltne, no ugunsdrošības viedokļa, ir kritiska vieta.

Raits norādīja, ka liela daļa televīzijas kompleksa ugunsdzēsības tehnikas neatbilst mūsdienu prasībām, tādēļ šogad par valsts investīciju līdzekļiem 127 000 latu apmērā rekonstruēta ugunsdzēsības signalizācijas sistēma.

Nākamgad ugunsdrošības uzlabošanai LTV no valsts investīciju līdzekļiem paredzēti 150 000 lati. Līdz ar to tiks turpināta ugunsdrošības stāvokļa uzlabošana, mainīta dūmu novadīšanas automātika un veikti citi nepieciešamie pasākumi. Televīzijai jāiesniedz plāns ugunsdrošības sistēmu uzlabošanai VUGD līdz nākamā gada maijam, stāstīja Raits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!