Pēc diskusijām, kur nākotnē varētu atrasties jaunā Latvijas Televīzijas (LTV) ēka, bijušās rūpnīcas "Sarkanais kvadrāts" apsaimniekotāji SIA "RKS Namnieks" un SIA "Quadrat nami" piedāvā intelektuālos, materiālos un finanšu resursus, lai īstenotu jaunās televīzijas ēkas projektu bijušās rūpnīcas teritorijā, ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Jau pašlaik kādreizējās rūpnīcas "Sarkanais kvadrāts" 7000 kvadrātmetru lielajā teritorijā telpas izmanto televīzija TV3, telekomunikāciju kompānija "Baltkom" un neatkarīgās producentu grupas.

"Sarkanā kvadrāta" kompleksa attīstība un Latgales priekšpilsētas kultūras centra projekta realizācija nākotnē var veidot pilsētai nozīmīgu rajonu ar augstu pievienoto radošo vērtību, secināts 2006.gada nogalē notikušajā starptautiskajā arhitektūras plenērā Daugavas krasta līnijas vides attīstības skatījums un dizains Ķengaragā.

Rūpnīcas apsaimniekotāji piedāvā vērienīgo LTV jaunās ēkas būvniecības projektu realizēt, izmantojot publiskās un privātās partnerības sadarbības modeli. Attīstītāji izsaka priekšlikumu līdzfinansēt gan pašas ēkas un piegulošās infrastruktūras izbūvi, gan tehnoloģisko iekārtu iegādi. Projekta attīstītāji piedāvā izbūvēt LTV ēku kompleksu jauktās piecstāvu apbūves teritorijā 20 000–30 000 kvadrātmetru platībā.

Piedāvātā teritorija ir pietiekami plaša arī televīzijas specifiskās tehnikas, piemēram, lielgabarīta transportlīdzekļu, novietošanai, kā arī darbinieku un viesu automašīnu izvietošanai.

Apbūves teritorijas dienvidu pusē atrodas 1,7 hektāri dabas pamatnes teritorijas, kas virzienā gar Maskavas ielu savienojas ar jaunizveidota parka teritoriju.

Ar šo ieceri vēstulē ir iepazīstinātas atbildīgās amatpersonas, kuru pārziņā ir LTV ēkas būvniecības vietas izvēles un apsaimniekošanas jautājumi, – a/s "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadītājs Māris Kaijaks, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins un LTV ģenerāldirektora p. i. Edgars Kots.

LTV jaunās ēkas būvniecības jautājumā izveidota darba grupa, to vada VNĪ valdes priekšsēdētājs Kaijaks.

Iepriekš par iespējamo jaunā kompleksa būvniecības vietu tika minēts Torņakalns, pie iecerētā Rīgas domes administratīvā kompleksa. Pēdējā laikā dzirdētas vēl vairākas iespējamās projekta realizācijas vietas: Krasta ielā (blakus "Domenikss centram"), Mežaparkā (tur savu jauno mītni vēlējās būvēt arī VID), Grāpju pussalā un citur. Taču pašlaik ir skaidrs, ka jaunā ēka noteikti netiks celta ne Torņakalnā, ne uz cita pašvaldībai piederoša zemesgabala – jaunā LTV kompleksa būvniecība iespējama tikai uz valsts vai privātīpašumā esošas zemes, ziņo laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!