Foto: LETA

Latvijas Televīzija (LTV) Jāņa Dombura un Antras Cilinskas dokumentālo filmu "4.maija republika", ko tika atteikts demonstrēt 4.maijā, izrādīs 21.augustā, informēja LTV komunikācijas speciāliste Agita Pudule.

Tāpat LTV aicina producentus un filmas veidotājus neizdarīt uz LTV satura veidotājiem spiedienu.

"LTV satura veidotāji ir pieņēmuši lēmumu, ka filma, ņemot vērā tās saturu un analizēto problemātiku, kā arī LTV pieejamo brīvo ētera laiku, tiks rādīta 21.augustā," norāda Pudule.

Tāpat LTV aicina producentus un filmas veidotājus neizdarīt uz LTV satura veidotājiem publisku vai tiešu spiedienu, kā arī atturēties no citiem mēģinājumiem ietekmēt Latvijas sabiedriskā medija saturu.

"Mēs arvien uzskatām, ka LTV skatītājiem šī filma ir jāredz un filmas veidotājus ar argumentāciju filmas izvietošanas laika izvēles jautājumā esam iepazīstinājuši," uzskata LTV.

Televīzija arī aicina citu mediju žurnālistus ievērot brīvas un godprātīgas žurnālistikas pamata principu - gatavojot materiālu publikācijai, dot iespēju paust savu viedokli visām iesaistītajām pusēm.

Savukārt Dombura paustos izteikumu - "[...] ja minētie jautājumi valsts vai tā saucamās sabiedriskās televīzijas ēterā šobrīd vispār nav prioritāte, tad acīmredzot brīvā Latvijā daži vēl nav diez ko brīvi un drīzāk grib turpināt dzīvot publiski deklarētajā paralēlajā realitātē" LTV atsakās komentēt, norādot, ka "demokrātiskā valstī katram indivīdam ir tiesības uz savu viedokli un tā paušanu".

Kā vēstīts, dokumentālās filmas "4.maija republika" veidotāji ir piedāvājuši Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienas nedēļā to demonstrēt LTV, taču saņēmuši atteikumu, informēja "Jura Podnieka studijas" pārstāve Marta Kontiņa.

LTV pēc vairāku mēnešu saziņas un "dažādu nosacījumu izvirzīšanas" esot atteikusies demonstrēt "Jura Podnieka studijā" producēto Dombura un Cilinskas dokumentālo filmu, "kas analizē demokrātijas un kapitālisma dubultspēles kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā".

Filmas autori no tā izdara secinājumus, ka, "iespējams, patiesībā tiek meklēti iegansti, lai daudziem neērtu filmu iespējami ilgāk televīzijā neparādītu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!