Raidījuma "Garīgā dimensija" veidotājiem izteikts aizrādījums par Latvijas Televīzijas (LTV) iekšējās kārtības noteikumu neievērošanu, atkārtoti pārraidot dievkalpojumu no Mateja draudzes baznīcas, kurā redzamas Latvijas Pirmās partijas (LPP) premjera amata kandidāta Aināra Šlesera bērna kristības, portālu "Delfi" informēja LTV pārstāve Ingrīda Veikše.
LTV pārstāve norāda, ka televīzijas strīdu komisija, noskatoties pārraidi, secinājusi, ka raidījumā nav atainoti pseido-notikumi. Proti, LPP pārstāvis, ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, kurš bijis viens no dievkalpojuma mācītājiem, par tādu nav kļuvis aiz vēlmes nokļūt televīzijā, arī Šleseru bērna kristības bijis reāls notikums.

Veikše gan uzsvēra, ka, pirms raidījumu atkārtotas rādīšanas, ņemot vērā tā saturu, pārraide bija jāsaskaņo ar LTV satura redaktoru. Ņemot vērā to, ka saskaņošana nav notikusi, raidījuma veidotājiem izteikts aizrādījums.

Jau ziņots, ka LTV strīdu komisija vērtēja vai Ekumēniskās Televīzijas (EKUTV) raidījumā "Garīgā dimensija" nav slēptā politiskā reklāma.

LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Baiba Šmite iepriekš informēja, ka šādas aizdomas radušās pēc tam, kad raidījumā atkārtots dievkalpojums no Mateja draudzes baznīcas, kurā redzamas Latvijas Pirmās partijas (LPP) premjera amata kandidāta Aināra Šlesera bērna kristības.

Raidījuma producente Dace Kudiņa portālam "Delfi" iepriekš skaidroja, ka raidījums tā potenciālajai auditorijai tiek pārraidīts neizdevīgā laikā, svētdienās pulksten 8, kad ticīgie cilvēki apmeklē dievkalpojumus. Tāpēc, ja skatītāji lūdz, tas tiek atkārtots.

"Minētais dievkalpojums bija nozīmīgs, jo par godu Tēva dienai tajā piedalījās visu konfesiju pārstāvji," skaidroja producente. "Ne Šlesera dēļ mēs raidījumu atkārtojam," uzsvēra Kudiņa. Viņa piebilda, ka minētajā dievkalpojumā, kuru vadīja LPP pārstāvis un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, krustīti tika septiņi bērni.

LPP preses sekretārs Edgars Vaikulis portālam "Delfi" apliecināja, ka no partijas puses nav bijis lūgums kādu raidījumu rādīt atkārtoti. "Lai televīzija pati tiek galā ar šo situāciju," piebilda LPP pārstāvis.

LTV skatītāji, kuri portālu "Delfi" informēja par raidījuma atkārtošanu, stāstīja, ka raidījumā redzams Šlesers ar savu sievu, LPP deputāti Inesi Šleseri brīdī, kad tiek kristīts viņu jaundzimušais bērns. Dievkalpojumu LTV2 translēja 10.septembrī, bet raidījums "Garīgā dimensija" to atkārtoja 17. un 24.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!