Iespējams, ka jaunā Latvijas televīzijas (LTV) ēka varētu atrasties Mežaparkā līdzās plānotajam jaunajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvajam kompleksam, piektdien ziņo laikraksts "Diena".
Lai gan LTV vadība norāda, ka Mežaparks esot tikai viens no variantiem jaunās ēkas būvniecības vietai, jūlija sākumā televīzijas iekšējās komunikācijas mājaslapā bijis publicēts paziņojums, ka pēc trim vai četriem gadiem LTV jaunā ēka būšot Mežaparkā.

Lai gan televīzijas darbiniekiem lūgts paust viedokli par izvēlēto vietu, LTV ģenerāldirektora vietnieks Edgars Kots "Dienai" skaidrojis, ka pašlaik vēl tikai top darba grupa, kuras uzdevumus būšot meklēt LTV vajadzībām atbilstošu jaunā biroja vietu.

Ar jaunās LTV ēkas būvniecību un finansējuma piesaistīšanu nodarbosies Valsts akciju sabiedrība Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ). Laikraksts norāda, ka līdzīgi VNĪ konkursa kārtībā atradusi firmu "Mežaparks SPV", kas kopā ar valsti veidos jaunu firmu un būvēs VID administratīvo ēku.

Iepriekš izskanēja priekšlikumi jauno LTV ēku būvēt Pārdaugavā līdzās nākotnē plānotajam Rīgas Domes administratīvajam kompleksam, taču VNĪ vadītājs Māris Kaijaks skaidrojis, ka Pārdaugavā neesot ik daudz brīvu zemes gabalu un esot jāšķērso Daugava, tādēļ valsts sektora iestāžu centrs esot jāveido tieši Mežaparka — Čiekurkalna teritorijā.

Jau vairakkārt ziņots, ka firmai "Mežaparks SPV" Mežaparkā pieder 25 hektāri zemes, kuros plānots būvēt arī VID ēku. Firmu Latvijā pārstāv bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs, bet saistīta ar Krievijas miljardieri Viktoru Vekseļbergu. Zemi Bojāra vadītā firma pērn nopirka par 30 miljoniem latu. Zemes īpašniece bija augstas VID amatpersonas Vladimira Vaškeviča šķirtā sieva Ināra Vilkaste, ar kuru muitnieks dzīvo kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!