Foto: LETA

Pirmdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētajai un trešdien no izolatora atbrīvotajai Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājai Vitai Jermolovičai piemērots liegums pildīt amata pienākumus un tuvoties vairākiem cilvēkiem, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jermolovičas advokāts Raivo Klotiņš gan raidījumam nekomentēja ne Jermolovičai noteikto drošības līdzekli, ne statusu krimināllietā. Tāpat piemēroto drošības līdzekli un statusu krimināllietā komentēt atteicies arī KNAB.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka KNAB trešdien no Valsts policijas izolatora Čiekurkalnā atbrīvojis Jermoloviču. Tāpat aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka atbrīvota arī iepriekš aizturētā RTAB biroja vadītāja Inguna Priedīte.

KNAB portālam "Delfi" iepriekš pastāstīja, ka 5. aprīlī KNAB sācis kriminālprocesu pret Rīgas domes (RD) nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu. Savukārt pirmdien, 13. maijā, KNAB veica neatliekamās kriminālprocesuālās darbības.

Iepriekš sāktā kriminālprocesa ietvaros KNAB veica kratīšanu RTAB telpās un pēc vairāku stundu ilgām darbībām KNAB aizveda Jermoloviču. KNAB pirmdien bija ieradies arī RD.

Tāpat vēstīts, ka saskaņā ar Valsts kontroles (VK) aplēsēm RD triju gadu laikā nesaimnieciski iztērējusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. VK revīzijā, kas tika publicēta pirmdien, konstatēti būtiski trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos.

Revīzijā VK galveno uzmanību veltīja diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem: RTAB un "Riga.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!