Latvijas Televīzija (LTV) negrasās atkāpties no iepriekš publiskotā un vairāku politiķu apstrīdētā principa dalībai priekšvēlēšanu diskusijās izvēlēties partijas ar reitingu virs 4%.
Televīzijas ģenerāldirektors Uldis Grava visām vēlēšanām pieteiktajām partijām nosūtītā vēstulē informē, ka priekšvēlēšanu laikā nodrošinās bezmaksas politiskās aģitācijas raidlaiku, LTV veidotas diskusijas un īsfilmas, kā arī iespēju partijām izmantot maksas politiskās reklāmas.

LTV vēstulē arī skaidro partiju kritizētos televīzijas diskusiju dalībnieku atlases principus, uzsverot, ka tās iepriekš publiskotie kritēriji nemainīsies - diskusijās piedalīsies to vēlēšanās kandidējošo partiju pārstāvji, kas pēc "Latvijas faktu" un SKDS aptaujās pārvarēs 5% vēlēšanu barjeru, pieļaujot kļūdas iespēju 1% apjomā.

"LTV uzskata, ka socioloģiskās aptaujas šobrīd valstī ir visobjektīvākais pamats spriest par sabiedrībā valdošiem uzskatiem par partijām, kas kandidē Saeimas vēlēšanās," teikts Gravas vēstulē partijām. LTV arī uzsver, ka nav iespējamas pilnvērtīgas kvalitatīvas diskusijas, aicinot visu 20 kandidātu sarakstu pārstāvjus.

Televīzija arī informē, ka centīsies kontrolēt un ierobežot raidījumos iespējamo slēpto politisko reklāmu, kas var maldināt auditoriju, nepamatoti vairot vai mazināt politiķu vai partiju popularitāti.

LTV vēsta, ka priekšvēlēšanu posmā politiķi nedrīkst piedalīties spēlēs, izklaides, kultūras, bērnu un sporta raidījumos, izņemot gadījumos, kad "tas nepieciešams raidījuma pilnvērtīgam saturam". Visos pārējos raidījumos politiķi var piedalīties, bet raidījumu veidotājiem nav jāpieļauj iespējama slēptā reklāma. Iespējamo slēpto reklāmu kontrolēs LTV Reklāmas strīdus komisija.

Katrai partijai būs iespēja divas reizes bez maksas aģitācijai izmantot 10 minūtes televīzijas raidlaika, kuram var pieteikties līdz 26.augustam un kura izmantošanas secību publiski izlozēs 1.septembrī. LTV sola nodrošināt visu partiju bezmaksas aģitācijai labāku raidlaiku nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, iekļaujot to programmā pievakarēs, pirms dienas ziņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!