Foto: LETA
Koalīcija apstiprināšanai Saeimā vēlas virzīt tikai piecus no pašreizējiem 15 kandidātiem uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem, un neoficiāli jau ir zināms kandidātu piecinieks, piektdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, jaunajā padomē varētu strādāt žurnālists, politologs, studijas "Mistrus Media" vadītājs Gints Grūbe, augstskolas "Turība" Komunikāciju zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, "Latvijas Vēstneša" portāla nozares redaktore Aija Dulevska-Cālīte, mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un filmu studijas "Ave" producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Tomēr raidījums piebilst, ka vēl varētu notikt arī izmaiņas.

Atbildīgajai Saeimas komisijai nākamnedēļ būs jāvienojas, cik kandidātus virzīt apstiprināšanai Saeimā. Koalīcija vēlas panākt vienošanos, ka tiek virzīti tikai pieci kandidāti - tā būtu lielāka iespēja slēgtajā balsojumā panākt atbalstu minētajiem kandidātiem, norāda "Panorāma".

Politiķiem no sākotnējās idejas par atklātu balsojumu būs jāatsakās, jo vēl nebūs stājušies spēkā Saeimas kārtības ruļļa grozījumi, kas lielāko daļu balsojumu par amatpersonu iecelšanu padarītu atklātu.

Jau vēstīts, ka sākotnēji uz NEPLP piecām vietām bija 41 kandidāts, bet Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti uz otro kārtu izvirzīja 17 kandidātu.

Tie bija Anita Brauna, Pēteris Krilovs, kā arī Ainārs Dimants, Aija Dulevska, Māra Eglīte, Gints Grūbe, Andris Mellakauls, Aleksandrs Mirlins, Dainis Mjartāns, Ilmārs Muuls, Rita Našeniece, Ilze Strenga, Rolands Tjarve un Ivars Zviedris, kā arī trīs pašreizējie padomes locekļi, kuri izvirzīti un ieguvuši četras opozīcijas deputātu balsis, un tie ir pašreizējie padomes locekļi Dace Buceniece, Sergejs Kārītis, kā arī padomes jurists Andris Ķēniņš.

Brauna un Krilovs šonedēļ savas kandidatūras uz NEPLP atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!