Foto: LETA
Latvijas Televīzijā (LTV) no 9.novembra trešdienu vakaros būs jauns debašu raidījums žurnālista Gundara Rēdera vadībā, savukārt raidījums "100.pants" turpmāk atkal tiks rādīts četras reizes nedēļā, pavēstīja televīzijā.

Jaunajā sezonā LTV plāno attīstīt ziņu klāstu, ieviešot papildu ziņu izlaidumu plkst.19.45, kā arī veidot ikvakara "Panorāmu" kā analītisku raidījumu ar dienas notikumu analīzi, viedokļu apskatu un ekspertu komentāriem.

Tādējādi jau no pirmdienas, 17.oktobra, sabiedriskajā televīzijā gaidāmi šādi ziņu izlaidumi ‒ "Šodien Latvijā un pasaulē" plkst.18, "Ziņas" plkst.19.45, kā arī "Panorāma" plkst.20.30 un "Nakts ziņas" plkst.23.

"No 17.oktobra Latvijas Televīzijas 1.kanāls maina "prime time" plānojumu un arī ziņu pozicionējumu, lai ziņu plūsma tiktu nodrošināta nepārtraukti," pastāstīja LTV1 kanāla direktore Baiba Šmite.

Jauno debašu raidījumu par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem vadīs Gundars Rēders, bet producēs Iveta Elksne un Vija Ķenava. Tā nosaukums vēl neesot izdomāts.

Savukārt raidījumā "100.pants" spēkus izmēģinās jau pieredzējuši žurnālisti, kā arī vairākas jaunas ētera personības ‒ ziņu aģentūras BNS žurnālists Kārlis Roķis, "Radio SWH" žurnālists Ainārs Rutkēvičs, "Neatkarīgās Rīta Avīzes" žurnāliste Baiba Lulle, kā arī LTV1 rīta programmas "Labrīt, Latvija!" vadītāja Inese Vaikule.

LTV vadība nepiekrita, ka debašu un interviju raidījumu televīzijā būs par daudz.

"Mēs šo informācijas plūsmu regulēsim, jo esam vienojušies ar ziņu atbildīgajiem redaktoriem Dagniju Neimani un Ivetu Elksni, ka nedēļās, kad viņas producēs "Panorāmu", viņu pārziņā būs arī "100.panta" saturs. Raidījuma dalībnieki un aspekti tiks koordinēti," uzsvēra LTV1 kanāla direktore Šmite.

Pārklāšanās būšot tikai trešdien un piektdien, kad debašu būs vairāk.

"Katram raidījumam būs savs virziens. Arī atjaunotais "100.pants" parāda, ka interese ir. Bet, tiklīdz interese samazināsies, mēs, protams, pārkārtosim programmu. "100.pantu" uz laiku varētu izņemt no programmas. Uzskatām, ka šī ir pārraide, kuru operatīvi plānot," pirmdien preses konferencē norādīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Televīzijas mērķis pēc žurnālistes Ilzes Naglas aiziešanas ir nedēļas raidījuma "De facto" komandas kodolu izveidot no četriem cilvēkiem. Esot bijušas sarunas ar vairākiem cilvēkiem, kas pagaidām ir bez rezultāta.

"Tam ir vairāki iemesli. Viens no tiem ‒ cilvēku nepieņem komanda, jo raidījums balstās uz ļoti lielu savstarpējo uzticību, jo informācija, kas ir raidījuma iekšpusē, ir sensitīva. Ir uzrunāti vairāki cilvēki, un esam ļoti, ļoti lielos meklējumos. Saprotam, ka tā nav normāla situācija, ka "De facto" veido divi cilvēki," atzina Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis un piebilda, ka raidījuma veidošanā tiek piesaistīti "Panorāmas" žurnālisti.

Savukārt žurnālists Romāns Meļņiks, kurš pieteicies televīzijā vadīt raidījumu, ēterā kā raidījuma vadītājs nebūs. To televīzijas pārstāvji secinājuši pēc notikušajām provēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!