Foto: DELFI

Latvijas Televīzija (LTV) noraidījusi žurnālista Jāņa Dombura izlīguma piedāvājumu.

Kādreizējais populārā raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs vērsās tiesā pret televīziju, tiesa daļēji apmierināja viņa prasību un piedzina no televīzijas 3400 latu. Spriedums ir pārsūdzēts. Domburs vērsās tiesā, jo televīzija nerīkoja konkursu par raidījumu veidošanu.

"Jāņa Dombura pārstāvju iesniegtais izlīguma piedāvājums Latvijas Televīzijai nebija pieņemams," pavēstīja televīzijas juriste Inga Štrausa.

Jaunais televīzijas vadītājs Ivars Belte tagad izvairīgi runā par iespējām, ka sabiedriskās televīzijās ēterā varētu atgriezties Domburs. Līdz ar LTV jauno vadību ne reizi vien tika jautāts, vai Latvijas Televīzijā gaidāma to žurnālistu atgriešanās, kas televīzijas ēteru pameta iepriekšējā vadītāja Edgara Kota laikā.

"Domāju, ka šobrīd ir diezgan pāragri par šo runāt. Man, pirmkārt, nav skaidrs, kas ir tā kvalitāte, kurā viņš gribētu atgriezties un ko tad viņš grib darīt," norādīja Belte.

Viņš arī uzsver, ka vispirms ir jāatrisina juridiskie aspekti un jānoņem tiesvedība no dienas kārtības, pēc tam arī varot runāt kādu tālāku sadarbību.

"Ļoti cienu Domburu kā žurnālistu. Varbūt man nepatīk atsevišķi momenti diskusiju vešanā u.tml., tas ir katra skatītāja jautājums. Es ļoti labprāt redzētu Domburu kā ekspertu Latvijas Televīzijā, jo šis ir cilvēks, kas atšķirībā no daža laba žurnālista Latvijā tiešām "izkož" jautājumu ļoti, ļoti dziļi un viņa zināšanas tiešām ir cieņas vērtas. Tā kā neizmantot šo potenciālu būtu slikti. Bet, ja man tas viss beidzas ar kārtējiem 18 tūkstošiem un tiesvedību, es ļoti rūpīgi izturētos pret attiecību būvēšanu," sacīja Belte.

Jānis Domburs aģentūrai BNS apstiprina, ka tiesvedība turpinās un nekādus piedāvājums no televīzijas viņš nav saņēmis, lai gan šāda interese iepriekš sarunās Nacionālajā elektroniskajā plašsaziņas līdzekļu padomē izskanējusi.

"Jocīgi tas izskatās, jo tad, kad martā bija sarunas NEPLP, tad bija noskaņa, ka visi grib izlīgt un būtu priecīgi par izlīgumu, es saviem advokātiem iedevu mandātu, par kādu izlīgumu mēs būtu gatavi runāt. Mūsu piedāvājums bija izlīgt par puscenu un metam mieru," stāstīja Domburs.

Televīzijas attieksmi viņš vērtē kā vīzdegunīgu. Domburs arī nācis ar piedāvājumu par priekšvēlēšanu laika debatēm.

"Jautājums ir par to, kuram kaut ko vajag. Viņi izturas tā, it kā man kaut ko vajadzētu," viņš norāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!