Foto: LETA

Oktobrī atbalsts krities visām Saeimā pārstāvētajām partijām, pirmdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz "SKDS" partiju reitingiem.

Pēc LTV pasūtījuma tapušie "SKDS" partiju reitingi liecina, ka visstraujāk atbalsts samazinājies Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pārstāvētajai "Jaunajai Vienotībai" (JV). Jau vairākus mēnešus pēc kārtas atbalsts turpina kristies "Saskaņai".

Salīdzinot ar pagājušā gada izskaņu, partijas "Saskaņa" atbalstītāju loks samazinājies par trešdaļu, taču šis politiskais spēks aizvien ir partiju reitinga pirmajā vietā. Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos oktobrī, par "Saskaņu" savu balsi atdotu 12,9% vēlētāju. Tas gan ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā septembrī.

Otrajā vietā ierindojusies opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai atbalstu pauduši 8% aptaujāto. Tālāk seko Nacionālā apvienība (NA) ar 7,3%, Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar 6,7% un valdību vadošā JV ar 6,5%. Turklāt JV popularitāte kritusies par 1,8 procentpunktiem.

Tālāk seko "Attīstībai/Par!", kam atbalstu pauduši 5,2%.

Savukārt partija "KPV LV", kuras reitings jau ilgstoši bijis krietni zem 5% atzīmes, oktobrī guvusi 2,5% atbalstu un to apsteigusi Saeimā neiekļuvusī partija "Progresīvie", kas saņēmusi 2,8% aptaujāto "balsu".

Līdz ar partiju popularitātes samazināšanos par 5 procentpunktiem pieaudzis to vēlētāju skaits, kas vai nu nezina, par ko balsot, vai arī atbild, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Patlaban tādu ir jau 43,2%. Tas ir augstākais rādītājs šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!