Foto: LETA

Jaunākie partiju reitingi liecina, ka Nacionālās apvienības (NA) popularitāte noslīdējusi līdz gada laikā zemākajai atzīmei – pieciem procentiem, otrdien vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jaunākā LTV rīcībā esošā SKDS aptauja liecina, ka martā par "Saskaņu" būtu gatavi balsot 17,7% (-1,3 procentpunkti, salīdzinot ar februāri), par Jauno konservatīvo partiju 8% (- 1,5 punkti), par Zaļo un Zemnieku savienību - 7,6% (+1,7), par "Attīstībai/Par!" - 6,2% (+0,3), par "Jauno Vienotību" - 5,3% (-1,2), par Nacionālo apvienību - 5% (-1,3), par "KPV LV"- 4,1% (+0,6), par Latvijas Reģionu apvienību - 2,9% (+0,5), par partiju "Progresīvie" - 2,3% (-0,4), par Latvijas Krievu savienību - 1,6% (-0,4).

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, lielākais popularitātes kāpums bijis Zaļo un Zemnieku savienībai, kas pacēlusies no sestās vietas uz trešo. Bet lielākais kritums – premjera partijai "Jaunā Vienotība", no trešās vietas uz piekto, norāda "Panorāma. Pēdējā vietā starp Saeimā ievēlētajām turpina palikt partija "KPV LV".

No ārpus Saeimas esošajām populārākā – Latvijas Reģionu apvienība. Nacionālā apvienības reitings šobrīd ir noslīdējis līdz 5%, un tas šai partijai ir zemākais rādītājs pēdējā gada laikā. Tik slikts reitings kā šajā martā NA pēdējoreiz ir bijis 2011. gadā.

Aptauja veikta visos Latvijas reģionos, intervējot 873 Latvijas pilsoņus viņu dzīvesvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!