Foto: LETA

Valdība otrdien piekrita, ka valsts SIA "Latvijas Televīzija" (LTV) nav jāmaksā dividendes no 2013. gada peļņas.

Kultūras ministrijas dokumenti liecina, ka LTV 2013. gadā strādāja ar 1,363 miljonu eiro peļņu. Valdības noteikumi paredz, ka 90% no šīs summas jeb 1,227 miljoni eiro LTV būtu jāizmaksā valstij, taču KM rosina noteikt, ka LTV dividendes nav jāizmaksā.

Valsts budžeta dotācija nenodrošina LTV likumā noteikto uzdevumu izpildi pilnā apmērā, skaidro ministrija. "Šobrīd kapitālsabiedrībai ir nepieciešami līdzekļi kapitālsabiedrības ilgtspējīgas attīstības un konkurētspējas saglabāšanai, kuriem paredzēts izmantot kapitālsabiedrības 2013.gada peļņu," uzsver KM.

LTV ieplānojusi 2013. gada peļņu 1,227 miljonu eiro apmērā izmantot vairākām iecerēm, tostarp videoarhīva datu centa izbūvei un pirmās kārtas aprīkošanai LTV telpās, kā arī datu apstrādei, kam nepieciešami 375,8 tūkstoši eiro.

Tādējādi tiks novērsta "krīzes situācija ar videomateriāla uzglabāšanas kapacitātes trūkumu".

Tāpat plānots veikt televīzijas satura redakciju telpu vienkāršoto renovāciju un ražošanas telpu aprīkošanu ar datortīklu atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām, kas izmaksās 405,6 tūkstošus eiro.

Līdzekļi nepieciešami arī sabiedrībai svarīgu sporta notikumu atspoguļošanai televīzijā - 250 tūkstošus eiro plānots iemaksāt par Riodežaneiro 2016. gada vasaras olimpiskajām spēlēm, 15 tūkstošus eiro - par paralimpiskajām spēlēm, bet 181,3 tūkstoši eiro nepieciešami maksājuma par UEFA EURO 2016 spēlēm.

"Līdz ar to iespēja novirzīt dividendes par 2013.pārskata gadu kapitālsabiedrības televīzijas programmu veidošanai un pamatlīdzekļu nomaiņai ir ekonomiski pamatota un nepieciešama, lai novērstu draudus kapitālsabiedrības kā sabiedriskā medija pamatfunkciju nodrošināšanai," uzsver KM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!