Ar vairākiem pašmāju un ārvalstu televīzijas raidījumiem par bērnu tiesībām, problēmām, veselību, izglītību un attiecībām ģimenē 12.decembrī Latvijas Televīzīja (LTV) piedalīsies UNICEF Starptautiskajā bērnu televīzijas dienā.
Par to BNS informēja LTV sabiedrisko attiecību daļā.

Pirmo reizi UNICEF Starptautiskā bērnu televīzijas diena notika 1992.gada 13.decembrī, un toreiz uz UNICEF izpilddirektora aicinājumu šādu dienu televīzijā rīkot atsaucās 80 valstu raidstacijas.

LTV projektā iesaistījās 1993.gadā pēc vijolnieces Baibas Skrides uzvaras UNICEF rīkotajā mūzikas balvas izcīņā Nīderlandē.

Šogad projektā piedalīsies 140 valstu televīzijas.

12.decembrī LTV demonstrēs gan izglītojošas, gan izklaidējošas pārraides un multiplikācijas filmas, lai arī bērni labprāt vērotu Starptautiskās bērnu televīzijas dienas pārraides.

Dienas programmu LTV pirmajā programmā vadīs divi pusaudži, kas arī atklās bērnu televīzijas dienu.

Paredzēts demonstrēt UNICEF dokumentālo filmu "Mēs to varam" par bērniem, kas cīnās par savām tiesībām. Filmas uzņemšanā piedalījusies arī LTV un Latvijas sižets filmā vēstī par jauniešiem, kas iesaistījušies cīņā pret AIDS.

Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga televīzijas tiešraidē atbildēs uz radio, televīzijas un preses jauno korespondentu jautājumiem, tiešraidē notiks arī UNICEF dienas svētku koncerts.

Raidījumā "Žaklīnas zvaigžņu tops" ciemosies krustmāte Lienīte, kas kādreiz LTV vadīja vienu no populārākajiem bērnu raidījumiem.

Raidījumā "Zootrops" viesosies raidījuma "Nošu spēles" vadītājs Lauris Reiniks ar mammu un tēti, bet spēlē "No pusvārda" sacentīsies Leļļu teātra aktieri.

Demonstrēs arī Polijas televīzijas raidījumu "Smaidu zeme" un tajā piedalīsies arī jaunais Latvijas mūziķis Gunārs Kalniņš.

LTV vestibilā 12.decembrī būs Bauskas rajona bērnu un jauniešu centra izstāde "Fantāzija par laiku", kā arī UNICEF apsveikuma kartīšu un suvenīru tirdziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!