Foto: LETA
Latvijas Televīzija (LTV) pieļauj tiesāšanos ar žurnālistu Jāni Domburu, bet ar atlaisto žurnālistu Kārli Streipu varēs sadarboties tikai gadījumā, ja būs pārliecība, ka viņš rupjības ēterā vairs neteiks.

Tā pirmdien preses konferencē sacīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kurš informēja par sabiedriskās televīzijas piedāvājumu skatītājiem rudens sezonā.

Kots sacīja, ka sarunas par Dombura atgriešanos televīzijā turpmāk notiks ar žurnālista advokātu starpniecību, savukārt līdzšinējās viņš novērtēja kā destruktīvas.

"Mēs sāksim sarunas ar Dombura advokātu, tad skatīsimies, kā sarunas tālāk virzās. Mēs nepiekrītam prasībām, ka televīzija nav pildījusi saistības. Iespējams, ka būs tiesa," pieļāva Kots.

Savukārt par Streipu esot jābūt pārliecībai, ka rupji vārdi ēterā vairs netiks lietoti. Līdz šim Kots neesot sekojis līdzi Streipa radošajai darbībai, taču tagad tam pievērsis uzmanību.

"Vēlos ar Kārli Streipu satikties un parunāt par ētera valodu, kurā brīdī ir vulgāra valoda un kurā brīdī ir publiska sabiedriskā medija valoda. Mums jābūt pārliecībai par to, ka nekas tāds vairs neatkārtosies Man ir bijusi iespēja pēc tam [pēc Streipa atlaišanas] iepazīties ar viņa radio lietoto valodu, kurā autors atļaujas norādīt cilvēkiem, uz kurieni iet," komentēja Kots.

Jau vēstīts, ka Domburs LTV vadīja publisko debašu raidījumu "Kas notiek Latvija?", kurš pēc vasaras atvaļinājuma netika atsākts, bet Streips vadīja žurnālistu diskusiju "Skats no malas" un pēc rupjības izteikšanas ēterā tika atbrīvots no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!