Pirmo reizi pēc valsts bezpeļņas SIA statusa iegūšanas 1995.gadā Latvijas Televīzija (LTV) gadu pabeigusi bez zaudējumiem. Kā liecina organizācijas neauditētie rezultāti, uzņēmuma 2000.gada prognozētā peļņa ir vairāk nekā Ls 150 000.
Šī summa tiks novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, līdz ar to LTV pašu kapitāla pieaugums ir 7%. Pērn salīdzinājumā ar 1999.gadu LTV apgrozījums palielinājies par Ls 322 032 jeb 11%, savukārt administrācijas izmaksas pērn samazinātas par Ls 125 052 jeb 29%.

LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve uzskata, ka televīzija ir pārvarējusi Krievijas finansu krīzes radītās sekas un stabilizējusi uzņēmuma saimniecisko darbību, tādējādi tai ir izdevies īstenot iepriekšējo 15 mēnešu darba plāna galveno uzdevumu.

Lai gan uzņēmums prognozē peļņu, televīzija, tāpat kā līdz šim, turpināšot strādāt krīzes režīmā, kamēr LTV finansējums nebūs pietiekams programmu veidošanai un investīcijām pamatlīdzekļos.

LTV peļņu guvusi arī, pateicoties uzņēmumā izdarītajām organizatoriskajām un strukturālajām reformām, kas ļāva samazināt izdevumus, un televīzijai piešķirtajam Ls 473 410 papildu finansējumam, kas bija paredzēts 1997. un 1998.gadā pretrunīgās pievienotās vērtības nodokļa likumdošanas dēļ aprēķināto nodokļu parāda dzēšanai.

Televīzija pašlaik ievērojami mazāk nekā būtu nepieciešams ieguldot līdzekļus pamatlīdzekļu atjaunošanai, un galvenokārt tie tiek novirzīti LTV pamatdarbības nodrošināšanai - raidījumu veidošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!