Foto: LETA

Valdība otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 646 217 eiro VSIA "Latvijas Televīzijai" (LTV), lai segtu zaudējumus strīdā ar Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūru/Latvijas Autoru apvienību (AKKA/LAA) par autortiesību pārkāpumu.

LTV 2017. gada budžetā šādam mērķim naudas līdzekļi nav paredzēti, tāpēc Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPL) lūdza valdību piešķirt papildu finanšu līdzekļus sprieduma izpildei.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu palāta 2015. gada decembra sākumā par labu AKKA/LAA no LTV piedzina kopumā 644 732 eiro strīdā par autortiesību pārkāpumu un zaudējumu piedziņu.

Kā tolaik informēja aģentūru LETA informēja AT, Civillietu tiesu palāta daļēji apmierināja biedrības AKKA/LAA prasību un LTV pretprasību. Tiesa noteica, ka biedrības AKKA/LAA un LTV noslēgtā licences līgumā paredzamais atlīdzības lielums 2005. un 2006.gadā ir 2% no licences līgumā definētajiem ieņēmumiem un 2007. un 2008. gadā - 1,5% no licences līgumā definētajiem ieņēmumiem.

Tāpat AT piedzina no LTV biedrības AKKA/LAA labā atlīdzību par laiku no 2005. gada 1. janvāra līdz 2008. gada 31. decembrim 637 836 eiro apmērā, tiesas izdevumus valsts nodevas nomaksai 1865 eiro apmērā un ar lietas vešanu saistītos izdevumus advokāta palīdzības samaksai 5030 eiro apmērā.

Kā portālu "Delfi" informēja LTV pārstāve Dace Jansone, vēl joprojām notiek tiesvedība par autortiesību maksājumiem par laika periodu 2013. – 2016. gads, kur "LTV nepiekrīt AKKA/LAA vienpusēji aprēķinātajam mūzikas apjomam LTV programmā, kā arī nepiekrīt AKKA/LAA noteiktajai ieņēmumu bāzei, no kuras tiek aprēķināti autortiesību maksājumi".

Vienlaikus LTV uzsver, ka uzņēmums "strādā atbilstoši likumdošanai, vadoties pēc tiešās naudas plūsmas uzskaites principiem, kas nozīmē, ka piešķirtais finansējums ir uz vienu gadu un atsevišķi naudas resursu uzkrājumus tai nav tiesību veidot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!