Foto: LETA

Rīgas mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova pirms vairākiem gadiem bija noslēgusi līgumu ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens" un tā ietvaros viņai bija jānodrošina 100 konsultāciju stundas mēnesī, ziņo LTV raidījums "de facto".

Par konsultanti "Rīgas Ūdenī" Ušakova-Strautiņa strādāja no 2010. gada beigām un līdz pat 2018. gada beigām. "De facto" rīcībā esošā informācija liecina, ka vismaz 2014. gadā Strautiņas-Ušakovas līgums paredzēja 1500 eiro lielu atlīdzību. Līgums arī paredzēja, ka Strautiņai-Ušakovai uzņēmumam bija jānodrošina 100 konsultāciju stundas mēnesī. Paralēli Strautiņa-Ušakova uz pilnu slodzi bija nodarbināta Rīgas mēra biroja vadītājas amatā.

"Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa interviju LTV atteica, bet Strautiņa-Ušakova uz LTV jautājumiem atbildēt nevēlējās, paskaidrojot, ka atrodas atvaļinājumā.

"Rīgas ūdens" Sabiedrisko attiecību un komunikācijas daļas vadītājs Arturs Mucenieks rakstiski norādīja: "2014. gada konsultāciju līgums ar Ivetu Strautiņu paredzēja informēt pasūtītāju par izstrādātajiem normatīvo aktu projektiem, kā arī Rīgas domes pieņemtajiem vai projekta stadijā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas skar SIA "Rīgas ūdens" darbību. Vēršam Jūsu uzmanību, ka konsultāciju līgumā paredzēto pakalpojumu sniegšana ir saistīta ar liela apjoma juridiskās dokumentācijas izvērtēšanu, kā arī priekšlikumu, komentāru un viedokļu sagatavošanu".

Savukārt bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR), kurš tobrīd bija pašvaldības uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvis, raidījumam apgalvojis, ka par līguma detaļām nav bijis informēts. Tagadējais Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) nemaz nav mēģinājis noskaidrot, vai Strautiņas-Ušakovas algošana "Rīgas ūdenī" bijusi pamatota, norāda raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!