Foto: stock.xchng
Latvijas Televīzija (LTV) sākusi testa režīmā piedāvāt valodas izvēles iespējas atsevišķām pārraidēm, tādējādi dodot iespēju raidījumus un filmas skatīties oriģinālvalodā.

Patlaban šādu iespēju var izmantot SIA "Lattelecom" interaktīvās televīzijas skatītāji, informēja LTV un "Lattelecom" pārstāvji. Testiem veiksmīgi noslēdzoties, šāda valodas izvēles iespēja tiks piedāvāta arī virszemes televīzijas un citu kabeļtelevīziju skatītājiem.

Patlaban LTV valodu izvēle iespējama, piemēram, detektīvseriāliem "Midsomeras slepkavības" LTV1 un "Izmeklētāja Kinga" LTV7, dokumentālajai daudzsēriju filmai "Bilija Konolija 66.ceļš", visiem BBC produktiem, starp kuriem ir zīmola "Life" dokumentālās filmas par dabu. Tā būs pieejama arī maijā gaidāmajai BBC daudzsēriju mākslas filmai "Šerloks" un citiem produktiem.

LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka parasti, lai varētu rādīt seriālu vai filmu oriģinālvalodā, par to jāvienojas, slēdzot līgumu. Par lielu daļu produktu līgumi slēgti senāk, taču turpmāk arvien tiks paplašināts to pārraižu īpatsvars, kurām varēs izvēlēties valodu.

Kā norāda "Lattelecom", šādu izvēli var nodrošināt, pateicoties ciparu televīzijas tehnoloģiskajām iespējām, jo līdz skatītājiem tiek nogādāts viens video signāls ar trim skaņu celiņiem.

Valodas izvēles iespējas piedāvā virkne Latvijā redzamo televīzijas kanālu. Skatītājam attiecīga izvēle jāizdara, mainot iestādījumu dekoderā.

Savulaik LTV jau ir piedāvājusi iespēju izvēlēties valodu atsevišķai pārraidei - LTV7 tiešraidēm no Pasaules kausa futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!