Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien vakarā nobalsojusi par jaunu Latvijas Televīzijas vadību – par LTV valdes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais "Baltijas Mediju Alianses" vadītājs Ivars Belte, bet par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs.

Jaunā LTV valde sāks darboties, kolīdz ar viņiem būs noslēgti darba līgumi, pastāstīja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants. Viņš uzsvēra – tas būs jau vistuvākajā laikā.

Belte no 2011.gada ir "Video International Ukraine" ģenerāldirektors, no 2007.gada bijis "Baltijas Mediju Alianse" izpilddirektors, no 2002. līdz 2007.gadam uzņēmuma "TV3" pārdošanas direktors, uzņēmuma "Eniro" mārketinga vadītājs, AS "Diena" laikraksta "Diena" direktors, reklāmas nodaļas vadītājs, "106.2 Radio Rīgai" mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs, bijis Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents un valdes loceklis, Latvijas Preses izdevēju asociācijas viceprezidents. Belte ieguvis bakaulaura grādu Latvijas Universitātes Svešvalodu fakultātē, pabeidzis Pre-MBA kursu Rīgas Biznesa institūtā, apguvis Mārketinga kursu CIM (Chartered Institute of Marketing), kā arī konkurētspējīga mārketinga, uzņēmuma novērtēšanas, projekta vadības, efektīvas vadības, augstākā menedžmenta kursus Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Balsojumā par LTV valdi piedalījās četri NEPLP locekļi – Ainārs Dimants, Gints Grūbe, Ivars Zviedris un Dainis Mjartāns. Par Belti balsoja Dimants,Grūbe un Zviedris.

Ņesterovs guva visu četru klātesošo padomes locekļu atbalstu, Savukārt par Skujiņu balsoja Dimants un Grūbe un šajā balsojumā izšķirošā bija NEPLP priekšsēdētāja Dimanta balss.

Savukārt piektā NEPLP locekle Aija Dulevska – Cālīte balsojumā nepiedalījās, jo iebilda pret Beltes kandidatūru un viņa pagātni "Baltijas mediju alianses" (BMA) vadībā un kādiem darījumiem ar nezināmas izcelsmes naudu starp BMA Latvijā un Lielbritānijā.

Šīs bažas noraidīja NEPLP vadītājs Dimants, kurš uzsvēra – ja būtu bijušas šaubas par Beltes lojalitāti valstij vai reputāciju, viņš šajā konkursā nebūtu varējis piedalīties.

NEPLP vadītājs teica, ka galvenie jaunās valdes uzdevumi būs jautājums par LTV iekšējās struktūras izstrādi un saskaņošanu ar NEPLP par otrā līmeņa vadītāju izvēli un izmaiņas LTV programmā jaunajā televīzijas sezonā.

"Tātad mēs gaidām pārmaiņas visai drīz, un tāpēc mēs pamatīgi strādājām, lai valdi pilnā sastāvā ieceltu un izvēlētos," viņš pauda.
Dimants pastāstīja, ka ar jaunajiem LTV valdes locekļiem tiks slēgts valdes līgums nevis darba līgums. Tas nozīmē, ka, zaudējot uzticību kādam no valdes locekļiem, viņu būs vienkārši atbrīvot.

"Tā būs tā elpa pakausī Latvijas Televīzijas valdē no padomes puses," piebilda Dimants.

Uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu kandidēja arī pētījumu aģentūras "TNS Latvia" valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma un bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve.

LTV šefa krēsls atbrīvojās pēc tam, kad  Edgars Kots izlēma to atstāt pirms līguma termiņa beigām, jo bija saņēmis signālus, ka viņa kandidatūra negūtu pietiekamu atbalstu, lai turpinātu vadīt sabiedrisko mediju. Viņš pašlaik ir AS "Diena" valdes priekšsēdētājs.

Uz LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos kandidēja Patriks Grīva, Sergejs Ņesterovs un Jana Semjonova, savukārt uz valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidēja Uģis Mālmanis un Māris Skujiņš.

Jau vēstīts, ka vairāki pirmajā atlases raundā "izbrāķētie" kandidāti asi iebilda pret NEPLP atlases metodēm.

Ar tām neapmierinātību pauda mūzikas industrijas uzņēmējs un bijušais laikraksta "Vakara Ziņas" redaktors Juris Millers, augstskolas "Turība" lektors, kādreizējais televīzijas raidorganizācijas "RBS TV" vadītājs Jānis Rušenieks un bijušais sabiedrības par atklātību "Delna" vadītājs Roberts Putnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!