Ugunsgrēks Rīgas pilī, iespējams, izcēlies no dzirkstelēm, kuras radījusi metāla griešana, otrdien vēsta LTV raidījums "Panorāma". Tiesa, iepriekš izskanēja ziņas, ka ugunsgrēka izcelšanās vietā pils būvdarbi nenotika.

Raidījums atsaucas uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ziņojot, ka nelaimes iemesliem izvirzītas trīs versijas. Viena no tām ir neuzmanīga rīcība ar uguni, jo pils bēniņos atrasti cigarešu izsmēķi, bet otra - bojājumi elektroinstalācijā. Taču, kā norāda "Panorāma", visticamākā esot trešā versija, proti, ka ugunsgrēks izcēlies no metāla griešanas laikā radītajām dzirkstelēm.

Raidījums vēsta, ka strādnieki izmantojuši leņķa slīpmašīnu jeb tautā dēvēto "fleksi". Ar to zāģētas caurules un, iespējams, dzirksteles izraisījušas ugunsgrēku. Nelaimes vietā atrasti arī divi tukšie ugunsdzēšamie aparāti, kas liekot pieņemt, ka strādnieki saviem spēkiem centušies liesmas nodzēst, vēsta raidījums.

Jāatgādina, ka iepriekš ziņots, ka pilī strādājošie būvnieki ēku bija pametuši jau pirms ugunsgrēka izcelšanās. To iepriekš Latvijas radio vēstīja uzņēmuma "Skonto Būve" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis. Iepriekš dienesti arī ziņoja, ka ugunsgrēka izcelšanās vietā būvdarbi nenotiekot.

Policija pagaidām versijas nekomentē, notikušo izmeklē.

Jau vēstīts, ka 20.jūnija vakarā sākās ugunsgrēks Rīgas pilī. To izdevās nodzēst vien pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3200 kvadrātmetru – jumta konstrukcijas un bēniņu telpa dega 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvs izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvs – 200 kvadrātmetru platībā.

Pašlaik notiek Rīgas pils Priekšpils remonts, tādēļ Valsts prezidenta rezidence ir pārcelta uz Melngalvju namu. Ugunsgrēks ir izcēlies tieši pils Kastellas daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!