Foto: LETA

Latvijas Televīzija (LTV) prasās pēc tāda restarta, lai tā attaptos un sāktu domāt kvalitātes un efektivitātes kategorijās, laikrakstam "Diena" saka LTV valdes priekšsēdētāja kandidāts Ivars Belte.

"Ļoti daudzi runā par to, kāda kārtība vai nekārtība valda šajā saimniecībā, bet pirmā mana sajūta ir tā, ka ir jārunā ar cilvēkiem. Būtu jāvienojas par jaunā laika Latvijas Televīziju. Par mērķiem un uzdevumiem tuvākajam un tālākajam laikam, lai saprastu, vai lietas mēs īstenībā redzam vienādi, vai mums ir atšķirīgi viedokļi," norāda Belte.

Viņš atzīst, ka jau ar neapbruņotu aci ir redzami dažādi trūkumi un nepilnības, pie kurām uzreiz būtu jāķeras klāt.

"Tas ir jautājums par Televīzijas sejām. Mikroklimats pēdējo gadu laikā uzņēmumam nav bijis pats labākais. Cilvēki pamet uzņēmumu. Diemžēl uzņēmumu pamet arī vadošās kanāla sejas, kas nozīmē, ka televīzija zaudē savu zīmola vērtību. Nākošie ir pārvaldības jautājumi. Jo, runājot ar žurnālistiem, man nav radusies skaidrība, kā tiek pieņemti lēmumi šajā uzņēmumā, nodrošināti lēmumi par satura izveidi. Tas viss man pagaidām vienkārši nav skaidrs, līdz ar to mana sajūta ir tā, ka ir jāveido jauna lēmumu pieņemšanas hierarhija," uzsver Belte.

Viņš ir pārliecināts, ka ir nozīmīgos procesos ir jāiesaista cilvēki. Tāpat būtisks jautājums ir uzņēmuma iekšējā konkurence, jo "sajūta ir tāda, ka Latvijas Televīzija atrodas tiešām uz kaut kādas medija salas, kas ir norobežota no citas pasaules".

Belte atgādina, ka 1991. gada laikā Latvijas Televīzijas loma un uzdevums bija pilnīgi skaidri. Cilvēki stāvēja apkārt un cepa desiņas, un iedzīvotāji nesa pīrādziņus un kafiju. Un bija pilnīgi skaidrs, kas notiks, ja LTV nebūs.

"Tad šķiet, ka, beidzoties šaušanai Bastejkalnā un pārejot uz multimediju vidi, Latvijas Televīzija ir mazliet apmulsusi šajos jaunajos apstākļos. Mana sajūta ir tāda, ka šis uzņēmums prasās pēc tāda restarta, lai Televīzija attaptos. Un sāktu domāt jaunās kategorijās – kvalitātes, efektivitātes kategorijās. Lai Televīzija darītu to, ko no viņas prasa – rādītu vairāk emociju.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome jau atklājusi kandidātus uz Latvijas Televīzijas valdi.

Uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu kandidē Ivars Belte, Ginta Krivma un Rolands Tjarve, uz LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos - Patriks Grīva, Sergejs Ņesterovs un Jana Semjonova, bet uz valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidē Uģis Mālmanis un Māris Skujiņš.

Otrajā kārtā bija izvirzīti deviņi kandidāti, uz katru no amatiem trīs, bet viens no turpmākas dalības konkursā atteicās, informē padomes pārstāve Sanita Blomniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!