Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta atbalstam savākts vairāk nekā 250 parakstu, informēja atbildīgā kontaktpersona par pasākuma norisi Roberts Ošiņš.
Jau ziņots, ka mūziķe Laila Ilze Purmaliete kopā ar domubiedriem Doma laukumā rīkoja piketu, lai atbalstītu LTV Ziņu dienestu.

Piketā tika vākti paraksti, lai atbalstītu LTV Ziņu dienesta netraucētu darbību līdz Saeimas vēlēšanām, jo plānotā reforma liekot domāt, ka tā ir atbildes reakcija uz pēdējā laika "asajiem" sižetiem "Panorāmā".

Paraksti LTV Ziņu dienesta atbalstam tika vākti ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās, piemēram, Saulkrastos, Salacgrīvā, Jēkabpilī un Kuldīgā. Parakstus plānots iesniegt Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētājam Aivaram Berķim jau septītajā februārī.

LTV vadība uzsākusi Ziņu dienesta reformu, kuras mērķis ir sadalīt Ziņu dienestu, lai daļa žurnālistu strādātu tikai ar ziņām, piemēram, "Panorāmu", bet otra daļa - ar dokumentālajiem un analītiskajiem raidījumiem, piemēram, ar pārraidi "Aculiecinieks", "100.pants", "De facto" un "Tautas kontrole".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!