Latvijas Televīzijas (LTV) administratīvais direktors Gundars Rēders, kurš pirms stāšanas šajā amatā bija gan LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs, gan LTV Ziņu dienesta vadītājs, no nākamās nedēļas atkal vadīs Ziņu dienestu.
Ziņu dienestu arī plānots pakļaut tieši LTV ģenerāldirektoram Uldim Gravam. Rēders par Ziņu dienesta vadītāju kļūs no pirmdienas, 18.novembra, bet par administratīvā direktora amata kandidātu vēl lems, informēja LTV sabiedrisko lietu vadītāja Ingrīda Šmite.

LTV ģenerāldirektors mēneša laikā ticies ar vairākiem iespējamajiem kandidātiem uz Ziņu dienesta vadītāja amatu - gan ar LTV darbiniekiem, gan cilvēkiem ārpus malas -, bet Rēdera koncepcija par Ziņu dienesta turpmāko darbu un attīstību viņu pārliecinājusi visvairāk, informēja Šmite.

Pēc Gravas domām, LTV Ziņu dienests ir "īpaša struktūra, kurai jābūt mobilai un spējīgai pilnībā darboties neatkarīgi no citiem LTV dienestiem jebkurā nedēļas dienā, jebkurā diennakts stundā".

Rēders LTV Ziņu dienestu vadīja no 1999.gada 1.septembra līdz šā gada februārim, kad viņu iecēla par LTV ģenerāldirektora vietas izpildītāju pēc Rolanda Tjarves atbrīvošanas no amata. Savukārt vasarā Rēders kļuva par LTV administratīvo direktoru.

Rēders dzimis 1972.gadā un Latvijas TV strādā jau no 1995.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!