Foto: DELFI

SIA “Skonto būve”, kas bija viens no pretendentiem ap 15 miljonus latu vērtajā iepirkumā par tiesībām būvēt Latvijas Universitātes (LU) Akadēmisko centru Torņakalnā, Rīgā, tiesā apstrīdējusi šo vērienīgo iepirkumu.

Sūdzība par LU lēmumu slēgt vērtīgo līgumu ar pilnsabiedrību „LNK Industries Group" iesniegta arī IUB, kas to paredzējis skatīt 30.augustā, liecina IUB dati.

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nams pēc "Skonto būves" pieteikuma 26.augustā ierosinājis lietu par IUB lēmumu aizliegt LU slēgt daudzmiljonu līgumu ar SIA "Abora" un uzdot pārvērtēt iepriekš iesniegtos piedāvājumus. Līdz 26.septembrim bez virzības atstāts uzņēmuma lūgums piemērot pagaidu noregulējumu un apturēt IUB lēmuma darbību, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

"Skonto būves" šefs Guntis Rāvis iepriekš pauda bažas, ka LU Akadēmiskā centra iepirkuma organizēšana saistīta ar apzinātu rīcību gūt personīgu labumu un projekta realizēšanu nāksies atmaksāt no valsts budžeta, nesaņemot paredzēto Eiropas Savienības (ES) finansējumu, tāpēc "Skonto būve" pieņēmusi lēmumu vērsties uzraugošajās institūcijās. "Skonto būve" uzskata, ka, iespējams, konkursa nolikums speciāli sagatavots tā, lai, neskatoties uz vairākkārtēju pārvērtēšanu, lētākais piedāvājums netiktu pieņemts jebkurā gadījumā.

Jau vēstīts, ka IUB jūlija beigās aizliedza LU slēgt līgumu ar "Aboru". LU pārvērtēja iesniegtos piedāvājumus un par piemērotāko pretendentu atzina „LNK Industries Group".

Torņakalna rajonā LU plāno izveidot modernu Akadēmisko centru ar vairākām ēkām, kas radītu ērtu, funkcionālu, ekonomisku un uz ilgtspējīgu attīstību orientētu mācību, darba un sadzīves vidi, kura kļūtu par mūsdienīgu zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves vietu ķīmijas, bioloģijas, medicīnas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studijām un zinātniskajam darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!