Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) mācībspēki un vispārējais personāls otrdien, 28. maijā, iesniedzis protestu pret LU rektora vēlēšanu norisi, vēstī LNT ziņu raidījums.

Starp personām, kas parakstījušas iesniegto protestu, ir arī docētāji no Juridiskās, Humanitāro un mākslas zinātņu, Datorikas, Fizikas, matemātikas un optometrijas, Ekonomikas un vadībzinātņu un Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes.

Sūdzību kopumā parakstījuši 46 cilvēki. "Cilvēki saprot, ka tā īsti nevar, procedūra nav bijusi īsti korekta," ziņu raidījumam skaidroja LU Juridiskās fakultātes Krimināltiesisko zinātņu katedras vadītāja Kristīne Strada-Rozenberga, kas ir viena no sūdzības parakstītājām.

Sūdzības iesniedzējus neapmierina, ka sākotnēji vēlēšanu komisija paziņoja, ka neviens no rektora amata kandidātiem nav ievēlēts, bet vēlāk sēdes vadītājs vēlēšanu rezultātu interpretējis citādi - par vēlēšanu uzvarētāju atzīstot pašreizējo rektoru Indriķi Muižnieku.

Vienlaikus LU Satversmes sapulces dalībniekiem netika dots vārds. "Šobrīd ir pat grūti pateikt, vai īstenībā ir kāds lēmums, jo bija viens paziņojums, tam sekoja otrs paziņojums, diskusija un lemšana nenotika," norādīja Strada-Rozenberga.

Tāpat protesta iesniedzēji nav mierā ar vēlēšanu rezultātu, uzsverot, ka balsu "pret" Muižnieka kandidatūru bija vairāk nekā balsu "par". "Negatīvā ir bijis vairāk nekā pozitīvā, mēs uzskatam, ka rektors pie šādiem apstākļiem nevar tikt ievēlēts," teica Strada-Rozenberga.

Piektdien, 24. maijā, rektora vēlēšanās balsojumā piedalījās 286 LU Satversmes sapulces dalībnieki. Par Muižnieku nobalsoja 141, bet pret bija 143 dalībnieki. Savukārt par otru kandidātu, profesoru Gundaru Bērziņu balsoja 128 dalībnieki, bet pret - 156 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!